Suoritamme parhaillaan sivustomme ylläpitoa ja huoltoa. Häiriöitä saattaa siksi ilmetä.
Kaikille koiraharrastajille rotuun tai karvanlaatuun katsomatta

Koiranruoan ja koiran ruokinnan keskipitkä oppimäärä Kuonon tapaan. Tässä suosituimmat jutut aiheesta. 

Koiran oikea ravitsemus on tärkeää koiran terveyden ja kehityksen kannalta. Koska ruokinta on jokaista koiraa ja koiranomistajaa koskettava teema, siitä on kirjoitettu paljon myös Kuonossa.

Koiran vs ihmisen ruoka

Osa meidän koiranomistajien popsimasta murkinasta sopii myös karvakuonoille, osa ei missään nimessä. Tutustu siis 20 ihmisten ruokaan, jotka sopivat myös koiralle. Vihanneksetkin sopivat ruokakulhoon.

Entä mitä koiralle EI kannata syöttää? Katso aluksi 10 yllättävää ruoka-ainetta, joita ei tule syöttää koiralle. Samalla lukemalla suosittelemme selaamaan myöskin jutun 16 tavallisesta ruoasta, jotka ovat hurtille huonosta.

Innokkaiden kotikokkien kannalta tutustumisen arvoinen juttu käsittelee koiralle kokkaamista.

Kun sapuska ei maita

Koirat ovat usein varsinaisia ahmatteja. Siksi on yllättävää ja huolestuttavaa, kun koira ei syystä tai toisesta syö. Kuonon jutussa avataan syitä, miksei muona maistu. Hieman kevyempää katseltavaa samasta aiheesta löytyy nirsoilevaa mopisa kuvaavasta videosta.

Entä kaasuttelevat rekut?

Koiran ruoansulatus toimii eri tavalla kuin ihmisen, mutta yhtäläisyyksiäkin löytyy. 9 kohdan listasta ilmavaivoja aiheuttavista murkinoista löytyy myös sellaista, joista toimituksen ihmisjäsenetkin ovat joskus huomanneet aiheuttavan kaasunmuodostusta. Tutustu myös kuinka ruokavalio voi tukea aktiivisen koiran ruoansulatusta.

Kotimaista kiduksiin

Jos halajat kotimaista purtavaa, kannattaa tutustua siihen, mistä koiranruokasi tulee. Samalla voit kurkistaa kulissien taakse kotimaista nappulaa tekevään tehtaaseen.

Koiranruoka ja terveys

Ruokavaliolla voi olla vaikutusta moneen eri asiaan koiran terveydentilassa. Ensimmäinen huomioitava asia on painonhallinta. Tai ei oikeastaan. Ihan ensimmäinen asia on pennun ruokinta.

Mahdollisiin ongelmiin voimme pureutua korvien hiivan kautta, närästyksen kautta ja allergioiden kautta. Toisaalta hyvä ruokavalio on myös osa pitkän iän salaisuutta.

Scroll to Top