Kaikille koiraharrastajille rotuun tai karvanlaatuun katsomatta

10 yllättävää ruoka-ainetta, joita ei pidä syöttää koiralle

Varmasti viisain vinkki välttää turhia ongelmia on olla syöttämättä koiralle mitään sen normaalin ruokavalion ulkopuolelta. Kuitenkin moni ihmiselle terveellinen ruoka-aine saattaa olla yllättävän vaarallinen koirallesi. Kuono kokosi listan kymmenestä yllättävästä ja vaarallisesta ruoka-aineesta.

 1) Avokado

Avokadopastan tai guacamole-soosin jämiä ei todellakaan kannata syöttää koirallesi. Avokado sisältää persiiniä, joka on vaaratonta ei-allergisille ihmisille, mutta saattaa olla isoina annoksina nautittuna myrkyllistä koirallesi.

 2) Sipuli ja valkosipuli

Ruuanlaitossa kannattaa olla varovainen, ettei tiputtele tarpeettomasti sipulinpalasia lattialle. Sekä sipuli että valkosipuli voivat tuhota koirat verisoluja ja johtaa anemiaan. Pienissä annoksissa ei todennäköisesti ole vaaraa, mutta isommat annokset ja jatkuva nauttiminen voi aiheuttaa myrkytyksen.

 3) Vauvanruoka

Jos nyt välttämättä haluaa koiralleen vauvanruokaa syöttää, kannattaa varmistua, ettei ruokaan ole lisätty sipulijauhetta.

 4) Rusinat ja viinirypäleet

Rusinoita ja viinirypäleitä ei kannata myöskään syöttää koiralle. Tarkkaa syytä ei ole selvillä, mutta molemmat saattavat aiheuttaa koirille munuaisvaivoja. On mahdollista, että koira saa oireita jo pienistä määristä, joten on parempi pitää nämä herkut mahdollisimman kaukana koirista.

 5) Persikat ja luumut

Persikoiden ja luumujen ongelma on pääasiassa niiden kivissä. Kivet voivat aiheuttaa tukkeumia. Kaiken lisäksi persikoiden ja luumujen kivet sisältävät syanidia. Ihmiset jättävät kivet syömättä, koirat eivät sitä ymmärrä.

 6) Suola

Sipsejä on turha lähteä syöttämään koiralle. Liika suolan nauttiminen lisää juomista, sitä myötä pissailua ja saattaa johtaa myrkytykseen.

 7) Sokeri

Koiralle täysin tarpeeton raaka-aine voi ja johtaa pidemmässä juoksussa samaan kuin ihmisellä: ylipainoon ja diabetekseen.

 8) Pullataikina

Pullataikina kohoaa ennen uuniinlaittoa ja sama asia tapahtuu myös koiran mahassa, jos taikinaa sinne joutuu. Hiiva voi aiheuttaa käydessään myös alkoholimyrkytyksen.

 9) Xylitol-purkka

Voi olla hengenvaarallista ja aiheutttaa insuliinitasojen voimakasta kohoamista sekä munuaisvaurioita.

10) Raparperin lehdet

Sisältävät oksalaatteja, jotka voivat vaikuttaa ruoansulatukseen, hermostoon ja aiheuttaa virtsausongelmia.

 

Älä syötä näitäkään:

* Karkki

* Kissanruoka

* Suklaa

* Sitruunöljy

* Kahvi

* Maissintähkä

* Macadamiapähkinät

* Alkoholi

* Tupakka

Lähteet:

http://pets.webmd.com/dogs/ss/slideshow-foods-your-dog-should-never-eat

http://www.caninejournal.com/foods-not-to-feed-dog

Tilaa Kuonon Uutiskirje

Kuonon postituslistalla kuulet ensimmäisenä, mitä Kuonossa tapahtuu.
Uutiskirjeessä järjestetään myös omia kilpailuja ja muuta mielenkiintoista.