Kaikille koiraharrastajille rotuun tai karvanlaatuun katsomatta
Search
Close this search box.

Vihannekset tekevät koirallekin hyvää

Peruskurssi
Peruskurssi

Listasimme aiemmin 20 ihmisten ruokaa, jotka sopivat myös koiralle. Listan lähteenä käytetty Modern Dog -lehti tehnyt listan myös koirille hyödyllisistä vihanneksista ja niiden terveysvaikutuksista.

Etenkin raa’at vihannekset, erityisesti erilaiset kaalit sekä nauriit, voivat lisätä koiran kaasuntuotantoa. Ne kannattaakin ottaa osaksi koiran ruokavaliota pikkuhiljaa. Alussa kasvikset kannattaa keittää ja pilkkoa mahdollisimman pieneksi, jolloin koiran on helpompi sulattaa ne.

Mikä Kuono.fi? Tarjoamme runsaasti tietoa suomalaisille koiranomistajille ja meiltä löydät 8 erilaista Koirankoulutuksen verkkokurssia. Kursseillemme on osallistunut jo yli 10 000 koiranomistajaa.

Koiralle sopivat vihannekset

Kesäkurpitsa on hyvä kalsiumin, kaliumin ja beetakaroteenin sekä folaatin lähde. Kesäkurpitsa on paras tarjota joko raakana tai pakastettuna. Voit esimerkiksi raastaa sitä koiran aterian päälle.

Kurkku on myös hyvä kalsiumin, kaliumin ja beetakaroteenin lähde. Se sisältää hyvin vähän kaloreita, mutta tarjoaa koiralle silti hauskaa pureskeltavaa.

Lehtikaali sisältää paljon K- ja C-vitamiinia sekä beetakaroteenia ja kalsiumia. Lisäksi se on kaliumin ja magnesiumin lähde. Kaali on vähäkalorista ja sitä voi syöttää koiralle raakana, kevyesti kypsennettynä tai kuivattuna.

Lanttu ja nauris ovat vähäkalorisia ja hyviä kalsiumin ja folaatin lähteitä ja erinomaisia herkkuja koirallesi. Tarjoa lanttu ja nauris kuivattuna, kypsänä, soseena tai raakana.

Lue myös: Älä syötä koiralle näitä – 16 haitallista ruokaa koirille

Parsakaalia voit syöttää koirallesi raakana, keitettynä tai pakastettuna. Se on hyvä kuidun, kalsiumin, beetakaroteenin, folaatin ja C-vitamiinin lähde ja sisältää vain vähän kaloreita.

Merilevä on meren superruoka. Se sisältää runsaasti B-vitamiinia, jodia, kalsiumia ja hivenaineita. Monet koirat nauttivat meren mausta ja kuivatun merilevän rapeasta koostumuksesta. Koska merilevä sisältää runsaasti jodia, sitä kannattaa tarjota koiralle vain pieni pala päivässä.

Porkkanat ovat hyvää pureskeltavaa koirallesi. Ne voi tarjota joko raakana, keitettynä tai kuivattuina porkkanalastuina. Porkkana sisältää runsaasti beetakaroteenia.

Kukkakaali toimii kuidun, kalsiumin, kaliumin, folaatin sekä K-vitamiinin lähteenä. Parsakaalin tavoin se sisältää vähän kaloreita ja sitä voidaan syöttää koiralle joko raakana, keitettynä tai pakastettuna.

Muita artikkeleja:

Alkuperäinen artikkeli luettavissa täällä.

Liity Kuonon
Koiraperheeseen 🐶

Saa sähköpostiisi kuukausittain yhteenveto parhaista koiranhoitoon liittyvistä artikkeleista, liity mukaan arvontoihin ja saa alennuksia koiratuotteista!

Scroll to Top