Kaikille koiraharrastajille rotuun tai karvanlaatuun katsomatta

Vihannekset tekevät koirallekin hyvää

Kuono kertoi pari viikkoa sitten amerikkalaisen Modern Dog -lehden listaamista ihmisten ruuista, jotka sopivat myös koiralle. Sama lehti on tehnyt listan myös koirille hyödyllisistä vihanneksista ja niiden terveysvaikutuksista.

Artikkelissa varoitetaan, että raa’at vihannekset, erityisesti erilaiset kaalit sekä nauriit, voivat lisätä kaasuntuotantoa. Ne kannattaakin ottaa osaksi koiran ruokavaliota pikkuhiljaa. Alussa kasvikset kannattaa keittää ja pilkkoa mahdollisimman pieneksi, jolloin koiran on helpompi sulattaa ne.

Kesäkurpitsa on hyvä kalsiumin, kaliumin ja beetakaroteenin sekä folaatin lähde. Kesäkurpitsa on paras tarjota joko raakana tai pakastettuna. Voit esimerkiksi raastaa sitä koiran aterian päälle.

Kurkku on myös hyvä kalsiumin, kaliumin ja beetakaroteenin lähde. Se sisältää hyvin vähän kaloreita, mutta tarjoaa koiralle silti hauskaa pureskeltavaa.

Lehtikaali sisältää paljon K- ja C-vitamiinia sekä beetakaroteenia ja kalsiumia. Lisäksi se on kaliumin ja magnesiumin lähde. Kaali on vähäkalorista ja sitä voi syöttää koiralle raakana, kevyesti kypsennettynä tai kuivattuna.

Lanttu ja nauris ovat vähäkalorisia ja hyviä kalsiumin ja folaatin lähteitä ja erinomaisia herkkuja koirallesi. Tarjoa lanttu ja nauris kuivattuna, kypsänä, soseena tai raakana.

Parsakaalia voit syöttää koirallesi raakana, keitettynä tai pakastettuna. Se on hyvä kuidun, kalsiumin, beetakaroteenin, folaatin ja C-vitamiinin lähde ja sisältää vain vähän kaloreita.

Merilevä on meren superruoka. Se sisältää runsaasti B-vitamiinia, jodia, kalsiumia ja hivenaineita. Monet koirat nauttivat meren mausta ja kuivatun merilevän rapeasta koostumuksesta. Koska merilevä sisältää runsaasti jodia, sitä kannattaa tarjota koiralle vain pieni pala päivässä.

Porkkanat ovat hyvää pureskeltavaa koirallesi. Ne voi tarjota joko raakana, keitettynä tai kuivattuina porkkanalastuina. Porkkana sisältää runsaasti beetakaroteenia.

Kukkakaali toimii kuidun, kalsiumin, kaliumin, folaatin sekä K-vitamiinin lähteenä. Parsakaalin tavoin se sisältää vähän kaloreita ja sitä voidaan syöttää koiralle joko raakana, keitettynä tai pakastettuna.

 

Alkuperäinen artikkeli luettavissa täällä.

Tilaa Kuonon Uutiskirje

Kuonon postituslistalla kuulet ensimmäisenä, mitä Kuonossa tapahtuu.
Uutiskirjeessä järjestetään myös omia kilpailuja ja muuta mielenkiintoista.