New York Post uutisoi maanantaina rohkeasta naisesta, joka asetti oman henkensä alttiiksi pelastaessaan New Yorkin keskuspuiston järveen pudonneen lemmikkinsä.

49-vuotias ammattikoiranulkoiluttaja ja -kouluttaja Katalin Levay oli sunnuntaiaamuna keskuspuistossa lenkittämässä viittä koiraa, kun seitsemänkuisen Taz-pumin hihna irtosi sen sännätessä lintuparven perässä järvelle.

Liity Kuonon Koiraperheeseen 🐶

Saa viikoittainen yhteenveto parhaista koiranhoidon artikkeleista, liity mukaan arvontoihin ja saa alennuksia koiratuotteista!

Järvi oli jäässä vain osittain, ja Taz liukastui ja tippui avantoon. Levay jätti reppunsa ja neljä muuta koiraa odottamaan järven rannalle lähtiessään itse pelastamaan Tazia.

– Olen vastuussa tästä pienestä olennosta. Hänen voimansa olivat loppumassa, kun hän yritti uida paikoillaan pääsemättä kiipeämään takaisin jäälle, Levay kertoo New York Postille.

– En voinut vain katsoa hänen kuolevan, Levay jatkaa.

Jää kuitenkin petti Levayn alta ja hänkin joutui veden varaan. Urhea koiranomistaja kertoo New York Postille sen olleen yksi hänen lapsuuden traumoistaan. Vedessä Levay piti epätoivoisesti kiinni pörröisestä ystävästään ja huusi apua. Lopulta hänen onnistui työntää koira takaisin jäälle.

Levayn mukaan kesti ikuisuuden ennen kuin poliisit nostivat hänet hyisestä vedestä – siltä se ainakin tuntui. Levay sai pidettyä itsensä pinnalla, vaikka talvikengät alkoivat täyttyä vedestä ja hän pystyi kauhomaan vettä vain yhdellä kädellä. Lopulta, kun Levay pääsi tarpeeksi lähelle rantaa, joku heitti hänelle pelastusrenkaan.

– Olisin voinut kuolla, Levay toteaa.

Muut Levayn mukana olleet koirat odottivat kiltisti ulkoiluttajaansa pelastusoperaation ajan. Tilanne päättyi onnellisesti, ja Levay koirineen pääsivät pian lämmittelemään kotiin, josta Levay palautti koirat omistajilleen.

 

New York Postin artikkeli ja kuvat Katalin Levaysta ja Tazizta katsottavissa täällä.

Kuva: Wikimedia Commons/Lezo. Kuvan pumit eivät liity tapaukseen.

Kuono on olemassa yhteistyökumppaniemme ansiosta.
Pääyhteistyökumppanimme vuonna on Jalo.

Tilaa Kuonon Uutiskirje

Kuonon postituslistalla kuulet ensimmäisenä, mitä Kuonossa tapahtuu.
Uutiskirjeessä järjestetään myös omia kilpailuja ja muuta mielenkiintoista.


Saa Kuonon parhaat koiranhoidon artikkelit kätevänä e-kirjana! Yli 60 sivua koiranhoitoon liittyviä vinkkejä ja oppaita. Lataa ilmainen kirja nyt!

Lataamalla e-kirjan liityt myös Kuonon viikkokirjeeseen, jonka voit peruuttaa milloin tahansa.