Kaikille koiraharrastajille rotuun tai karvanlaatuun katsomatta
Search
Close this search box.

Mitä koirasi nukkuma-asento kertoo hänestä?

Koirat viestivät hännällään, korvillaan, kehonkielellään, äännähdyksillään – ja myös unissaan. Erilaiset nukkuma-asennot saattavat kertoa mielenliikkeistä. Kokosimme viisi tyypillistä koiran nukkuma-asentoa. Tunnistatko lemmikkisi?

Mikä Kuono.fi? Tarjoamme runsaasti tietoa suomalaisille koiranomistajille ja meiltä löydät 8 erilaista Koirankoulutuksen verkkokurssia. Kursseillemme on osallistunut jo yli 10 000 koiranomistajaa.

koiran koulutus

Lue myös: Miksi koira on väsynyt?

1. Kyljellään!

Erinomaisen rauhallinen ja relaksoiva asento kielii, että koirasi on sinut ympäristönsä kanssa, luottaa itseensä ja huoltajiinsa ja voi hyvin. Tässä asennossa enimmäkseen torkkuvat koirat ovat huolettomia ja lojaaleja.

kuono-fi_kuva1-1_7-2

2. Kerällä!

Tässä positiossa koirasi lämmittää itseään varastoimalla ruumiinlämpöä. Lisäksi asento suojaa koiran raajoja, kasvoja, kurkkua ja sisäelimiä. Tämä asento on erityisesti tyypillinen luonteeltaan lempeille ja rauhallisille koirille.

kuono-fi_kuva1-2_7-2

3. Viivana!

Koirasi makaa mahallaan etu- ja takaraajat ojennettuina ja kuono lattiassa, kuin lentoon lähdössä! ”Superman”-asento mahdollistaa nopean liikkeelle lähdön kutsuttaessa tai herättäessä. Tässä asennossa nukkuvat koirat ovat energisiä ja helposti motivoitavissa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

4. Ketarat katossa!

Tässä erikoisessa asennossa nukkuvat koirat ovat itsevarmoja ja luottavat ympäristöönsä. Selällään nukkuminen on periaatteessa erittäin haavoittuva positio, joka viestii myös alistuneisuudesta. Toisaalta asento viilentää ja palauttaa energiaa vaatineista suorituksista. Tässä asennossa nukkuvat koirat ovat rentoja, itsenäisiä ja mukautumiskykyisiä.

kuono-fi_kuva1-3_7-2

5. Mahakierre!

Asento ei näytä erityisen rentouttavalta, ja tosiaan – mahallaan ja pää sivulla nukkuvat koirat eivät ehkä saavuta unen REM-vaihetta, sillä asento estää heidän lihaksiaan täysin latautumasta. Tässä asennossa nukkuvat koirat ovat helliä, mutta mahdollisesti myös ujoja ja kärsimättömiä.

kuono-fi_kuva1-4_7-2

Lue myös:

Lähde: littlethings.com
Kuvat: Wikimedia Commons

Liity Kuonon
Koiraperheeseen 🐶

Saa sähköpostiisi kuukausittain yhteenveto parhaista koiranhoitoon liittyvistä artikkeleista, liity mukaan arvontoihin ja saa alennuksia koiratuotteista!

Scroll to Top