Koirat viestivät hännällään, korvillaan, kehonkielellään, äännähdyksillään – ja myös unissaan. Erilaiset nukkuma-asennot saattavat kertoa mielenliikkeistä. Kokosimme viisi tyypillistä.

1. Kyljellään!

Liity Kuonon Koiraperheeseen 🐶

Saa viikoittainen yhteenveto parhaista koiranhoidon artikkeleista, liity mukaan arvontoihin ja saa alennuksia koiratuotteista!

Erinomaisen rauhallinen ja relaksoiva asento kielii, että koirasi on sinut ympäristönsä kanssa, luottaa itseensä ja huoltajiinsa ja voi hyvin. Tässä asennossa enimmäkseen torkkuvat koirat ovat huolettomia ja lojaaleja.

kuono-fi_kuva1-1_7-2

2. Kerällä!

Tässä positiossa koirasi lämmittää itseään varastoimalla ruumiinlämpöä. Lisäksi asento suojaa koiran raajoja, kasvoja, kurkkua ja sisäelimiä. Tämä asento on erityisesti tyypillinen luonteeltaan lempeille ja rauhallisille koirille.

kuono-fi_kuva1-2_7-2

3. Viivana!

Koirasi makaa mahallaan etu- ja takaraajat ojennettuina ja kuono lattiassa, kuin lentoon lähdössä! ”Superman”-asento mahdollistaa nopean liikkeelle lähdön kutsuttaessa tai herättäessä. Tässä asennossa nukkuvat koirat ovat energisiä ja helposti motivoitavissa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

4. Ketarat katossa!

Tässä erikoisessa asennossa nukkuvat koirat ovat itsevarmoja ja luottavat ympäristöönsä. Selällään nukkuminen on periaatteessa erittäin haavoittuva positio, joka viestii myös alistuneisuudesta. Toisaalta asento viilentää ja palauttaa energiaa vaatineista suorituksista. Tässä asennossa nukkuvat koirat ovat rentoja, itsenäisiä ja mukautumiskykyisiä.

kuono-fi_kuva1-3_7-2

5. Mahakierre!

Asento ei näytä erityisen rentouttavalta, ja tosiaan – mahallaan ja pää sivulla nukkuvat koirat eivät ehkä saavuta unen REM-vaihetta, sillä asento estää heidän lihaksiaan täysin latautumasta. Tässä asennossa nukkuvat koirat ovat helliä, mutta mahdollisesti myös ujoja ja kärsimättömiä.

kuono-fi_kuva1-4_7-2

Lähde: littlethings.com
Kuvat: Wikimedia Commons

Kuono on olemassa yhteistyökumppaniemme ansiosta.
Pääyhteistyökumppanimme vuonna on Jalo.

Tilaa Kuonon Uutiskirje

Kuonon postituslistalla kuulet ensimmäisenä, mitä Kuonossa tapahtuu.
Uutiskirjeessä järjestetään myös omia kilpailuja ja muuta mielenkiintoista.


Saa Kuonon parhaat koiranhoidon artikkelit kätevänä e-kirjana! Yli 60 sivua koiranhoitoon liittyviä vinkkejä ja oppaita. Lataa ilmainen kirja nyt!

Lataamalla e-kirjan liityt myös Kuonon viikkokirjeeseen, jonka voit peruuttaa milloin tahansa.