Kaikille koiraharrastajille rotuun tai karvanlaatuun katsomatta

Käpälät lämpimiksi! Näin suojaat koirasi tassut talvikeleillä

Koirien tassut, kynnet ja polkuanturat ovat talvella kovilla. Jää ja lumi pakkautuvat kynsien väliin ja karvoihin, anturat kärsivät suolauksesta ja hiekoituksesta, ja liukkaus saattaa lipsauttaa käpälät haavoille. Näin suojaat koirasi tassut vielä kevättalvellakin!

* Jos asut omakotitalossa tai vastaat taloyhtiösi jäänestosta, käytä suolan sijaan muita jäänsulattajia, esimerkiksi kuumaa vettä.

* Älä anna koirasi syödä tassuihin paakkuuntunutta lunta. Kaikkihan tiedämme, että keltainen lumi ei ole hyväksi, ja lisäksi lumessa saattaa olla suolaa, kemikaaleja, roskia sekä muuta syötäväksi kelpaamatonta. Vie paakuista kärsivä koirasi lenkiltä kylpyhuoneeseen ja huljuttele lumi vedellä sulaksi.

* Jos anturoihin tulee haavoja jääkalikoista tai hiekasta, vie koirasi jälleen pesulle, puhdista haava antiseptisella puhdistusaineella ja tarvittaessa asenna side. Tarkkaile tilannetta.

* Joskus voit kokeilla koirantöppösiäkin talvilenkeillä, mutta muista, että koirat eivät juurikaan moisista perusta. Voit myös vaihtoehtoisesti kantaa koirasi pahimpien iljanteiden yli.   

Lähde: barkpost.com

Kuva: Wikimedia Commons

Liity Kuonon
Koiraperheeseen 🐶

Saa sähköpostiisi kuukausittain yhteenveto parhaista koiranhoitoon liittyvistä artikkeleista, liity mukaan arvontoihin ja saa alennuksia koiratuotteista!

Scroll to Top