Kaikille koiraharrastajille rotuun tai karvanlaatuun katsomatta

Tiedätkö miksi koirasi nuolee sinua? Katso tästä, miksi koirasi käyttää kieltään mielellään

Miksi koira nuolee ihmistä? Useimmiten koirat lipovat ihmisen poskea, koska pitävät tästä ja todennäköisesti haluavat viestittää, että juuri tämä ihminen on koiralle kaikki kaikessa. Kiintymyksen osoittamisen lisäksi syy voi olla yksinkertaisesti se, että koirasi mielestä ihosi maistuu hyvälle. Kuten hännänheilutus tai haukkuminen, nuoleminen on koirilla myös monitulkintaisen viestinnän väline ja koirien luonnollista vaistonvaraista toimintaa.

Tässä muutamia mielenkiintoisia faktoja koiran nuolemiskäytännöistä:

1. Ravinto

Koirat viestivät nuolemalla ravinnon jakamisen tarpeesta. Pennut saattavat nuolla äitiään merkkinä ruoantarpeesta. Lauman alemmat jäsenet saattavat nuolla dominoivia jäseniä toivoen kutsua herkuttelemaan saaliilla.

2. Aistimisen väline

Joidenkin tutkijoiden mielestä koirille kieli on yksinkertaisesti yksi aistimisen väline, kuten näkö tai kuulo. Siksi on täysin normaalia, että koira nuolee asioita.

3. Huomion hakeminen

Huomiota hakeva koira käyttää usein kieltään: nuoleminen onkin usein huomiosi kiinnittämistä esimerkiksi tervehtiessänne.

4. Opittu toiminto

Nuoleminen on opittua toimintaa ja sen kautta saatu huomio lisää nuolemista entisestään. Jos koira nuolee omistajaansa ja omistaja innostuu siitä osoittaen koiralle huomiota, koira oppii, että nuoleminen on hyvä asia.

Väärän tai ei-toivotun käytöksen sammuttaminen onnistuu huomiotta jättämisellä. Lue lisää artikkelista Koiran ongelmakäytös – miten siitä pääsee eroon?

5. Liika on liikaa

Vaikka nuoleminen on koirien luonto, voi sekin äityä liialliseksi. Liialliseen kielen käyttöön voi hakea apua asiantuntijoilta.

Mikä on Kuono.fi? Me tarjoamme erilaisia koirankoulutuksia verkossa. Valikoimaan kuuluu peruskurssin lisäksi mm. pentukurssi, hajutyökurssi sekä temppu- ja aktivointikurssi. Tutustu kaikkiin Kuonon kursseihin!

Lue myös:

Lähde: vetstreet.com/ Dr. Patty Khuly
Kuvalähde: Wikimedia Commons

Liity Kuonon
Koiraperheeseen 🐶

Saa sähköpostiisi kuukausittain yhteenveto parhaista koiranhoitoon liittyvistä artikkeleista, liity mukaan arvontoihin ja saa alennuksia koiratuotteista!

Scroll to Top