Kaikille koiraharrastajille rotuun tai karvanlaatuun katsomatta
Search
Close this search box.

Pökäle on pieni paha

Jälleen kerran internetin valloittaa mikäpä muukaan, kuin ikuinen koirankakkakeskustelu. Ollaan onnellisia vähälumisesta talvesta – tällä kertaa kakkaa tuskin esiintyi niin paljoa kuin voisi. Silti myrkyttäjät innostuivat rakastamaansa elämäntyöhön ja muutama viaton koira menetti henkensä.

Jatkuvasti jaksetaan marmattaa siitä, että koirantaluttajat eivät kerää jätöksiä. Kiireessä kerääminen saattaakin unohtua. Itse kerään kakat aina pois julkisilta paikoilta, mutta kieltämättä jätän ne keräämättä taajamaan ulkopuolelta, mikäli kakat ovat selkeästi poissa kävelytieltä. Miksi? Koska täällä ei ole roskiksia. Kerran kiikutin kädessäni kakkapussia kotiroskikselle asti, enkä välttämättä tahdo tehdä sitä toiste.

Roskisten puutteen on tainnut huomata moni muukin, sillä tien vierustaa silmäillessä katse ei osu suinkaan kakkaan, vaan uskomattomaan roskamäärään.

Tosin roskia tuntuu riittävän, vaikka roskakoreja olisi joka askeleelle. Paikallinen puisto on surullista katseltavaa kesäisin, ei suinkaan koirien vaan ihmisten takia. Tölkit sentään katoavat nopeasti, mutta tuskin ilojuomia nauttineiden toimesta. Kun puistossa näyttää kaatopaikalta, ei se koirankakka mielestäni ole suurin ongelma. Sen sijaan saatat astua oksennukseen tai jopa ihmisen ulosteeseen, ja puhdasta nurmea ei paljoa löydy.

Ja sitten vielä raivostuttavampi asia: tupakantumpit. Mikä siinä on niin vaikea ymmärtää, että sekä koirat että pienet lapset saattavat syödä niitä. Silti tumppeja löytyy jopa leikkipuistosta ja tietysti koirapuistoista. Ehkä se tupakantumppi lapsen vatsassa harmittaa enemmän kuin koirankakka kengänpohjassa. Moni koiranomistaja kerää oman koiransa kakkojen lisäksi muitakin vieressä lojuvia läjiä, ja minäkin olen noukkinut useammin kuin kerran tumppeja koirapuistoista.

Nyt koiranomistajat ovat ryhtyneet porukalla keräämään muiden roskia lenkkipoluiltaan. Valitettavasti uskon, ettei se juuri auta muuttamaan koiravihaajien näkökulmaa, varsinkin, kun niitä roskia ilmestyy tasaista vauhtia koristamaan vihreää luontoa.

essikolumniEssi Savolainen

Haluatko sinä kolumnisi tälle palstalle? Lähetä kirjoittamasi teksti ja kuvasi sähköpostitse osoitteeseen suvi @ kuono.fi. Jokaisesta julkaistusta kolumnista lähetämme pienen koiramaisen palkinnon!

Liity Kuonon
Koiraperheeseen 🐶

Saa sähköpostiisi kuukausittain yhteenveto parhaista koiranhoitoon liittyvistä artikkeleista, liity mukaan arvontoihin ja saa alennuksia koiratuotteista!

Scroll to Top