Kaikille koiraharrastajille rotuun tai karvanlaatuun katsomatta
Search
Close this search box.

Onko tässä maailman kallein koira? Tiibetinmastiffi myytiin kahdella miljoonalla dollarilla

Suomessa rotukoiran hinta on viime vuosina noussut ja on tällä hetkellä noin tuhat euroa. Jonkun mielestä sekin saattaa tuntua paljolta, mutta Kiinassa kyseessä olisi ilmeisesti pikkuraha. Siellä myytiin nimittäin taannoin yksivuotias tiibetinmastiffin pentu peräti 12 miljoonalla Kiinan juanilla, eli noin 1,9 miljoonalla dollarilla (noin 1,4 miljoonaa euroa). Sen arvioidaan olevan kallein koskaan myyty koira.

Tiibetinmastiffit ovat suurikokoisia ja niiden pyöreä pää saa koiran muistuttamaan leijonaa. Tämän vuoksi niistä onkin tullut arvostettuja symboleita Kiinan varakkaiden keskuudessa, mikä taas on johtanut siihen, että pentujen hinnat ovat syöksyneet pilviin.

Tiibetinmastiffin mainoskikka?

Rodun kasvattajan Zhang Gengyunin mukaan aidot tiibetinmastiffit ovat todella harvinaisia, aivan kuten Kiinan kansallisaarteena tunnetut pandat. Hänen mukaansa tiibetinmastiffien hinnat voivat helposti nousta miljooniin juaneihin.

Lähes kahden miljoonan dollarin arvoisen koiranpennun ostajan on sanottu olevan 56-vuotias rakennuttaja, joka haluaisi kasvattaa koiria jonakin päivänä itsekin.

Pelkästään sukunimellään esiintyvä lähde Xu on kuitenkin paljastanut, että koirien korkeat hinnat Kiinassa olisivat vain kasvattajien yhteisiä sopimuksia koirien arvon nostamiseksi. Hänen mukaansa raha ei oikeasti vaihda omistajaa, vaan korkeat tarjoukset ovat kasvattajien tehokeinoja rodun mainostamiseksi.

Mene ja tiedä, mutta vaikka karvakorvamme ovatkin mittaamattoman arvokkaita, Suomesta tuskin löytyy koiraihmistä, joka olisi valmis maksamaan lemmikistään miljoonia.

Aiemmin asiasta kertoi The Huffington Post.

Mikä on Kuono? Tarjoamme suosittuja ja laadukkaita koirankoulutuksen verkkokursseja. Tutustu kursseihin!

Kuva: Wikimedia Commons/ Dennis Jarvis. Kuvan koira ei liity tapaukseen.

Liity Kuonon
Koiraperheeseen 🐶

Saa sähköpostiisi kuukausittain yhteenveto parhaista koiranhoitoon liittyvistä artikkeleista, liity mukaan arvontoihin ja saa alennuksia koiratuotteista!

Scroll to Top