Kaikille koiraharrastajille rotuun tai karvanlaatuun katsomatta

Vihdoinkin toivottu muutos näyttelysääntöihin: vara-SERTillä valioksi!

Kennelliitto on muuttamassa näyttelysääntöjään nopealla aikataululla. Kuonon saamien tietojen mukaan näyttelysääntöjen muutos astuu saman tien ja vaikuttaa merkittävästi ns. ikuisten kakkosten asemaan eli vara-SERT-palkinnon saaneisiin koiriin. Kennelliiton näyttelyjalostuslautakunnan maallikkojäsen  Pentti Hirvonen vahvistaa tiedon Kuonolle.

– Totta se on. Olemme miettineet paljon vara-SERT-järjestelmää ja nykymuodossaan se ei palvele oikeastaan ketään. Vara-SERTit roikkuvat käyttämättöminä ihmisillä ja tuntuvat aiheuttavan enemmän harmitusta kuin aitoa iloa, Hirvonen sanoo.

Käytännössä sääntöjen muutos tarkoittaa, että vara-SERT on jatkossa samanarvoinen kuin ensimmäinen SERT. Eli kolmella vara-SERTillä koira valioituu samaan tapaan kuin kolmella sertillä, riippuen tietysti rodun vaatimista käyttö- ja muista valioitumisvaatimuksista.

Ratkaisulle on myös tilastolliset perusteet.

– Suomessa on yksinkertaisesti liian vähän valiokoiria ja tätä määrää haluamme kasvattaa. Ei ole mitään syytä pitää vara-SERTiä huonompana kuin itse ykköspalkintoakaan, Pentti Hirvonen toteaa.

Muutokset astuvat voimaan 1.4.2014. Vara-sertillä voi valioitua myös takautuvasti eli nyt kannattaa kaivella naftaliinista kaikki vanhat tulokset.

 

Liity Kuonon
Koiraperheeseen 🐶

Saa sähköpostiisi kuukausittain yhteenveto parhaista koiranhoitoon liittyvistä artikkeleista, liity mukaan arvontoihin ja saa alennuksia koiratuotteista!

Scroll to Top