Kaikille koiraharrastajille rotuun tai karvanlaatuun katsomatta

Viisi kotikonstein onnistuvaa puuhaa koiralle

Nämä koiran lelut ja aktivointileikit onnistuvat helposti kotoa löytyvillä tarvikkeilla.

1. Muovipullo sukassa

Tämä on ehkä nopein ja yksinkertaisin tee-se-itse-lelu, mitä kuvitella saattaa – ja samalla vanhat, parittomat sukat tulee hyödynnettyä. Sujauta tyhjä muovipullo, esimerkiksi vanha limupullo, sukkaan ja sido solmulla kiinni. Voit halutessasi jättää korkin paikoilleen, jolloin lelusta tulee hiukan jämäkämpi. Tähän mahtavasti rätisevään leluun on hauvan hyvä purkaa ylimääräisiä energioita!

2. Revittävät namikätköt

Nameja voi piilottaa esimerkiksi maitopurkin, pienen pahvilaatikon tai wc-paperirullan sisään, mistä herkut voi repiä esiin – tässä leikissä tulee paljon silppua, kivaa! Kätkön kylkiin voi halutessa pistellä reikiä, jotta namit tuoksuvat paremmin. Lisähaasteena kätköjä voi piilotella eri puolille taloa. Koiran leikkiä kannattaa seurata, jottei se niele mitään ylimääräistä.

3. Nameja vesivadissa

Laita vatiin tai muuhun laakeaan astiaan vettä ja tiputa pohjalle nameja. Valitse astia koiran koon mukaan ja laita varsinkin aluksi vettä vain vähän sen pohjalle. Tämä leikki koettelee koiran rohkeutta noukkia namit veden alta. Sopii hyvin hellepäivään, sillä leikin lomassa hoituu myös nesteytys ja viilennys.

4. Solmulelu pyyhkeestä

Kulahtanutta pyyhettä ei kannata heittää menemään, sillä siitä voi olla vielä paljon iloa koiranleluna. Väännä pyyhe solmuun ja upota solmun poimuihin nameja koiran etsittäväksi. Mitä tiukemman solmusta tekee, sitä haastavampaa namien ulos saaminen on. Lisähaastetta kaipaavalle koiralle namit voi taitella pyyhkeen mutkaan jo ennen solmun sitomista niin, että ne jäävät solmun sisälle. Pyyhelelua voi riepotella myös ilman nameja.

5. Pulmapeli muffinivuoasta

Muffinivuoasta saa loihdittua koiran pulmapelin käden käänteessä. Tiputa nameja tai jotain muuta herkullista osaan vuoan kupeista ja aseta sitten niin tyhjien kuin täysienkin kuppien päälle erilaisia esteitä. Erityisesti tennispallot ja muut lelut toimivat hyvin, mutta myös esimerkiksi kaikenlaisia keittiön kippoja voi asetella vuokaan. Koiran täytyy käyttää niin aistejaan, älliään kuin lihaksiaankin saadakseen herkut itselleen.

Tilaa Kuonon Uutiskirje

Kuonon postituslistalla kuulet ensimmäisenä, mitä Kuonossa tapahtuu.
Uutiskirjeessä järjestetään myös omia kilpailuja ja muuta mielenkiintoista.