Kaikille koiraharrastajille rotuun tai karvanlaatuun katsomatta
Search
Close this search box.

Saksanpaimenkoira Reetu varoitti omistajiaan tulipalosta

Sunnuntain ja maanantain välisenä yönä hieman ennen kello yhtä ypäjäläinen Kati Suomalainen heräsi yhdeksänvuotiaan sakanpaimenkoiransa Reetun itsepintaiseen haukuntaan. Kova räksytys keskellä yötä viestitti omistajalle, että jotain oli vialla.

Vaikka terassin ovi oli avoinna, koira ei ohjannut omistajiaan sinne. Sen sijaan Reetu ravasi hermostuneen oloisesti olohuoneen ikkunan, emäntänsä, taas ikkunan ja isäntänsä välillä.

Kun Suomalainen käänsi katseensa ikkunaan, hän huomasi naapurin ulkorakennuksen olevan liekeissä. Suomalainen soitti hätäkeskukseen ja  palokunta saapui paikalle hetkessä. Henkilövahingoilta vältyttiin ja varastorakennuksesta saatiin viime hetkellä pelastettua tuhansien eurojen arvoinen klassikkomallinen Cadillac.

– Reetun itsepintaisuus huomion herättämisessä oli kympin arvoinen suoritus, se haukahteli vielä silloinkin, kun olin puhelimessa hätäkeskuksen kanssa, Suomalainen kertoo ylpeänä sankarikoirastaan.

Myös naapuri oli tyytyväinen vanhan koiraherran esimerkilliseen toimintaan, ja pyysi välittämään tälle herkkupaloja.

Kuva: Kati Suomalainen

Liity Kuonon
Koiraperheeseen 🐶

Saa sähköpostiisi kuukausittain yhteenveto parhaista koiranhoitoon liittyvistä artikkeleista, liity mukaan arvontoihin ja saa alennuksia koiratuotteista!

Scroll to Top