Kun asteet kipuavat lämpömittarissa reippaasti yli hellerajan, asfaltti muuttuu päivän paahtaessa polttavan kuumaksi. Jokainen tietää, miten epämukavaa kuumalla kadulla paljain jaloin kävely on, ja liian lämmin asfaltti voi helteellä polttaa myös koiran herkkiä anturoita.

Sosiaalisessa mediassa on viime päivinä levinnyt niin kutsuttu viiden sekunnin sääntö, helppo niksi joka kertoo, onko asfaltti liian kuumaa lemmikin tassuille. Niksin postasi alun perin kalifornialainen koirakoulu Moon Valley Canine Training Facebook-sivullaan, ja tähän mennessä vinkkiä on jaettu jo yli 100 000 kertaa.

Miten asfaltin kuumuuden sitten voi mitata helposti ja nopeasti? Aseta kämmenselkäsi asfaltille, ja jos et voi kuumuuden vuoksi pitää kättäsi paikoillaan viittä sekuntia, asfaltti on liian kuuma koirasi tassuille. Tällöin lenkit kannattaa ajoittaa varhaiseen aamuun ja myöhäiseen iltaan, ja tallustella päiväpissatukset nurmikolla tai varjoisissa paikoissa.

The five-second rule: Place the back of your hand on the pavement. If you cannot hold it for five seconds, it’s too hot to walk your dog.

Posted by Moon Valley Canine Training on Thursday, June 18, 2015

Lue täältä, miten tunnistat koiran lämpöhalvauksen oireet.

Koirajäätelö viilentää karvaturria kuumana kesäpäivänä. Katso helppo resepti!

Kuono on olemassa yhteistyökumppaniemme ansiosta.
Pääyhteistyökumppanimme vuonna on Jalo.

Tilaa Kuonon Uutiskirje

Kuonon postituslistalla kuulet ensimmäisenä, mitä Kuonossa tapahtuu.
Uutiskirjeessä järjestetään myös omia kilpailuja ja muuta mielenkiintoista.