Kaikille koiraharrastajille rotuun tai karvanlaatuun katsomatta

Kemissä valitaan viikonloppuna koiralle lässytyksen maailman mestari

Tulevana lauantaina 11. heinäkuuta Satamakaffila Nuotassa Kemin Sisäsatamassa ratkotaan maailmanmestaruuksia, kun emännät ja isännät kisaavat yhdessä karvaisten joukkuetovereidensa kanssa koiralle lässytyksen maailmanmestaruudesta. Nuotan Facebook-sivulla kerrotaan luvassa olevan kiihkeää kilpailua ja herkkiä tunteita: supatusta, kimitystä, kiljahtelua ja lällätystä.

– Meillä on ollut koiria vaikka kuinka kauan, nykyisin kaksi metsästyskoiraa, itäsiperianlaikat Martta ja Karu, jotka ovat aivan kamalan ihania, kahvilan emäntä Pia Hyöppinen lepertelee puhelimessa.

Lässytyksen maailmanmestaruudesta mitellään kolmessa sarjassa: alle 15-vuotiaat lapset, miehet ja naiset. Kisalässytyksen tyyli on vapaa ja suorituksen kesto on noin puoli minuuttia. Voittajat valitsee arvovaltainen kolmihenkinen tuomaristo, mutta myös yleisön huutoäänestyksellä on painoarvoa.

Satamakaffila Nuotta on tunnettu koiraystävällisyydestään. Vuodenvaihteessa 2012 Suomen elintarvikelaki muuttui niin, että lemmikkieläinten tuominen ravintoloiden asiakastiloihin sallittiin liikkeenharjoittajan suostumuksella. Koirarakkaiden Pia ja Toni Hyöppisen omistama Nuotta toivotti pörröiset asiakkaat tervetulleiksi heti seuraavana kesänä.

Nuotassa hauvat ovat todellisia VIP-vieraita, sillä niille järjestetään paljon oheistoimintaa ja löytyypä ravintolasta koira-asiakkaille oma menukin: possunkorvia, makkaraa ja luita. Lässytyksen MM-kilpailujen lisäksi satamakahvilassa järjestetään tulevana keskiviikkona 8. heinäkuuta match show ja lisäksi kahvilan koira-asiakkaat ottavat toisistaan mittaa leikkimielisessä Kesän Kuumin Hurtta -kilpailussa.

– Koirilla on ravintolassa samat säännöt kuin ihmisillä, eli rähjätä ei saa. Ääntä voi tietysti ilonpidossa löytyä, tai jos tulee jotain sanomista, mutta räyhäämään ei saa ruveta, Hyöppinen sanoo.

Vaikka Perämeren perukoilla kilpaillaan viikonloppuna maailmanmestaruustittelistä, ei kisaa käydä veren maku suussa. Luvassa on hulvaton koko perheen tapahtuma, jossa mitellään pilke silmäkulmassa.

– Huumori edellä mennään. Kilpailuun voi osallistua, vaikkei omaa koiraa saisikaan mukaan tai vaikkei edes omistaisi koiraa. Tällöin kilpailukumppaniksi saa Nuotan maailmaa nähneen pehmokoiran Penan.

Hyöppinen toivoo, että kilpailu kerää lauantaina runsain mitoin osallistujia. Ainakin Facebookissa kisa on saanut runsaasti huomiota. Voittaja palkitaan tittelin, maineen ja kunnian lisäksi koiranherkkupalkinnolla.

– Koirallahan on kilpailusuorituksessa valtava vastuu siitä, miten se suhtautuu lässytykseen. Jos se alkaa katsella ympärilleen, ei kisaajalla mene kovin hyvin. Voittajan koiralle on luvassa palkinnoksi vatsan täydeltä herkkuja.

Aiemmin koiralle lässytyksen maailmanmesteruudesta on kisattu Helsingissä kesäkuussa 2012. Tuolloin sprinttisarjan voiton vei Samuel Forsblom koiransa Bruno Keisari III:n kanssa ja raskaan sarjan voitti Hanna Savanna Nicke-koiran kanssa.

Koiralle lässytyksen MM-kilpailut lauantaina 11.7. kello 15.00 Satamakaffila Nuotassa, osoitteessa Luulajantie / Kemin Sisäsatama, Kemi. Ilmoittautuminen ennakkoon sähköpostitse osoitteeseen kaffilanuotta@luukku.com tai paikan päällä ennen kisan alkua.

Lisätietoja Satamakaffila Nuotan Facebook-sivulta.

Kuva: Satamakaffila Nuotta. Kuvassa Kesän Kuumin Hurtta -kilpailun osallistuja.

Liity Kuonon
Koiraperheeseen 🐶

Saa sähköpostiisi kuukausittain yhteenveto parhaista koiranhoitoon liittyvistä artikkeleista, liity mukaan arvontoihin ja saa alennuksia koiratuotteista!

Scroll to Top