Kaikille koiraharrastajille rotuun tai karvanlaatuun katsomatta

Norjassa perustetaan eläinten oikeuksia valvova poliisiyksikkö

Norjan poliisi aikoo ottaa käyttöönsä eläinten oikeuksia valvovan poliisiyksikön. Sen tehtävänä on keskittyä tutkimaan eläimiin kohdistuneita rikoksia.

Uutta poliisiyksikköä testataan aluksi kolmen vuoden ajan Etelä-Trøndelagin läänissä, Länsi-Norjassa. Eläimiin kohdistuvia rikoksia selvittämään palkataan kolme henkilöä: tutkija, oikeudellinen asiantuntija sekä koordinaattori.

Norjan hallitus on perustellut eläinsuojeluyksikön perustamista sillä, että eläinrikosten tutkiminen edesauttaa myös ihmisiin kohdistuvien rikosten ja väkivaltatekojen torjuntaa.

– Tutkimusten mukaan osa ihmisistä, jotka tekevät eläimiin kohdistuvia rikoksia, tekevät samoin myös ihmisille, Norjan maatalousministeri Sylvi Listhaug kommentoi AFP-uutistoimistolle.

Viime vuonna Norjan poliisille ilmoitettiin 38 eläinrääkkäystapausta. Norjassa eläinsuojelurikoksista voi saada enintään kolmen vuoden vankeusrangaistuksen.

Samankaltaisia eläinten oikeuksia valvovia poliisiyksikköjä on jo käytössä Alankomaissa ja Ruotsissa.

Lähde: AFP
Kuva: Wikimedia Commons / FatFairfax

Liity Kuonon
Koiraperheeseen 🐶

Saa sähköpostiisi kuukausittain yhteenveto parhaista koiranhoitoon liittyvistä artikkeleista, liity mukaan arvontoihin ja saa alennuksia koiratuotteista!

Scroll to Top