Kaikille koiraharrastajille rotuun tai karvanlaatuun katsomatta

KOLUMNI: Kyllä Kennelliitossa tehdään hyvääkin

Toimittaja Pekka Juntti kirjoitti heinäkuun alussa Lapin Kansassa paljon jakoja saaneen kirjoituksen Hauvakäräjistä. Minäkin jaoin sen artikkelin pari viikkoa sitten. Artikkelin, jossa selvitettiin Kennelliiton epäkohtia ja ongelmia. Sanktiokäytäntöjä ja terveystestejä. Ikäviä juttuja ja varmasti osin oikeitakin. Tietenkin. Tokkopa sellaista yli 150 000 jäsenen yhdistystä onkaan, jossa ei ongelmia olisi.

Olen minäkin oman osani kritiikkiin heittänyt. Olen kritisoinut näyttelyjärjestämisen monopolia ja miettinyt tapoja rakentaa vaihtoehtoista järjestelmää. Mutta Kennelliiton ja Kennelliiton omistaman Showlink Oy:n väliseen kuvioon on ulkopuolisen vaikea mennä mukaan. Olen kritisoinut myös liiton lehteä omassa sosiaalisen median virrassani, joidenkin mielestä joskus jopa huvittavuuteen asti.

Pekka Juntti jatkoi tänään samasta teemasta kolumnissaan Kennelliitto unohti tehtävänsä. Juntin kritiikki osuu moneen kohteeseen, mutta valitettavasti kolumnin loppu ampuu itseään jalkaan.

Kolumnissa Juntti kertoo, että ”osa metsästuskoiraväestä on puhunut parikymmentä vuotta, että pitäisi erota Kennelliitosta ja tehdä oma rekisteröivä yhdistys.”

Minäkin tunnen paljon puhujia. Puhujat erottaa tekijöistä siinä, että puhujat puhuu ja tekijät tekee. Minäkin puhuin kaksi vuotta sitten omissa kanavissani siitä, että koiraihmisille pitäisi saada oikea, elävä verkkomedia. Ehdotin asiaa jopa Kennelliitolle. Että vietäisiin Koiramme-lehti verkkoon. Ei viety, mutta ideantyngästä syntyi Kuono.fi, nykyisin Suomen suurin koiramedia. Ei jäänyt puheeksi.

Heitänkin haasteen Pekka Juntille. Ota kynä ja puukko ja vuole Universumin koiraliiton mega-diplomi. Kokeile sen jälkeen järjestää kymmeniä tuhansia ihmisiä vetävä näyttely Helsinkiin, josta sataa kiitosta niin, että suomalaisten oppeja noudatetaan vielä seuraavana vuonna maailmannäyttelyssä Italiassa. Näin kävi nimittäin Kennelliiton järjestemässä maailmannäyttelyssä vuosi sitten Helsingissä. Onnistuneen näyttelyn oppeja noudatettiin tämän vuoden näyttelyssä Italiassa.

Vaikka epäkohtia ja kritiikkiä sopii Kennelliiton toiminnasta esittää, me nurisijatkin olemme useimmiten varsin tyytyväisiä liiton palveluihin. Sielläkin tehdään asioita. Puhumisen lisäksi. Sitä paitsi, ainakin minä otan mieluummin koiralleni näyttelystä ihan oikean, virallistetun sertifikaatin puusta vuollun mega-diplomin sijaan. Ja niin muuten ottaa luultavasti ne näyttelyharrastajatkin, jotka käyvät vuositasolla yli 200 000 kertaa kehässä.

Ville Kormilainen
Kirjoittaja on Kuono.fi:n perustaja

Liity Kuonon
Koiraperheeseen 🐶

Saa sähköpostiisi kuukausittain yhteenveto parhaista koiranhoitoon liittyvistä artikkeleista, liity mukaan arvontoihin ja saa alennuksia koiratuotteista!

Scroll to Top