Yhdysvaltalaisessa koirankoulutusohjelmassa annetaan hylätyille hauvoille uusi mahdollisuus kekseliäällä tavalla.

New Leash on Life USA -ohjelmassa koirat viettävät kaksitoista viikkoa vankilassa, jossa niitä koulutetaan ja sosiaalistetaan. Koirat viettävät koko vankilassaoloaikansa vankien seurassa. Koulutusjakson lopussa vankien kouluttamien koirien on tarkoitus läpäistä Amerikan Kennel Clubin Hyvä koirakansalainen -testi.

Liity Kuonon Koiraperheeseen 🐶

Saa viikoittainen yhteenveto parhaista koiranhoidon artikkeleista, liity mukaan arvontoihin ja saa alennuksia koiratuotteista!

Ohjelmaan valitaan sellaisia koiria, joilla on suurin riski joutui eläinsuojissa lopetettavaksi. Kun kyseiset koirat lopulta läpäisevät Hyvä koirakansalainen -testin, ne osoittavat olevansa yhteiskuntakelpoisia ja valmiita uusiin loppuelämänkoteihinsa. Tämä kasvattaa merkittävästi kyseisten koirien mahdollisuuksia adoptioon.

New Leash on Life USA antaa paitsi koirille uuden mahdollisuuden, vaikuttaa positiivisesti myös vankeihin, sillä he oppivat käsittelemään ja kouluttamaan koiria, mikä saattaa edesauttaa työn saamisessa tulevaisuudessa. Lisäksi vangit oppivat vastuullisuutta huolehtiessaan koirien hoidosta täyspäiväisesti kolmen kuukauden ajan. Vastineeksi he saavat nauttia koiraystäviensä ehdottomasta rakkaudesta. Ohjelman on huomattu parantavan myös vankien ja vankilan henkilökunnan suhdetta.

Vangit eivät ole vastuussa koirien koulutuksesta yksin, vaan he tapaavat viikoittain ammattikouluttajia, eläinten käyttäytymiseen perehtyneitä tutkijoita sekä eläinlääketieteen ammattilaisia. Lisäksi ohjelmaan kuuluu työelämään valmistavia kursseja ja mahdollisuuksia työharjoitteluun eläinten parissa.

Vangeilla ja heidän koirillaan on vankilassa tiukkaan määritelty päivärytmi, joka pitää sisällään muun muassa perinteistä koiran hoitoa, kuten ulkoilua sekä tietysti lepoa: koirat nukkuvat omien kouluttajiensa kanssa samassa sellissä.

Tähän mennessä ohjelmaan on osallistunut jo kymmeniä koiria, jotka kaikki ovat läpäisseet Hyvä koirakansalainen -testin. Koulutusohjelman nettisivujen mukaan yli 70 ohjelman läpikäynyttä koiraa on adoptoitu ja yli 90 prosenttia ohjelmaan osallistuneista vangeista on hyväksytty palkallisiin työharjoitteluihin vapautumisensa jälkeen.

Mitä vankilassa koulutetuille koirille kuuluu nykyään? Lue suloisia tarinoita New Leash on Life USA:n blogista.

koira

koira2

koira4

Kuvat: New Leash on Life USA

Kuono on olemassa yhteistyökumppaniemme ansiosta.
Pääyhteistyökumppanimme vuonna on Jalo.

Tilaa Kuonon Uutiskirje

Kuonon postituslistalla kuulet ensimmäisenä, mitä Kuonossa tapahtuu.
Uutiskirjeessä järjestetään myös omia kilpailuja ja muuta mielenkiintoista.


Saa Kuonon parhaat koiranhoidon artikkelit kätevänä e-kirjana! Yli 60 sivua koiranhoitoon liittyviä vinkkejä ja oppaita. Lataa ilmainen kirja nyt!

Lataamalla e-kirjan liityt myös Kuonon viikkokirjeeseen, jonka voit peruuttaa milloin tahansa.