Kaikille koiraharrastajille rotuun tai karvanlaatuun katsomatta
Search
Close this search box.

Suomessa on nyt ennätysmäärä rotukoiria

Rotukoirien määrä on nyt suurimmillaan. Suomen Kennelliiton mukaan Suomessa on noin puoli miljoonaa rotukoiraa.

Ennätysmäärää osaltaan selittää vuosina 2007–2012 syntyneet koirien suuret ikäluokat. Vaikka pentujen rekisteröintimäärät ovat hieman laskeneet, pentuja syntyy edelleen enemmän kuin iäkkäitä koiria kuolee.

Kennelliitto rekisteröi viime vuonna 46 426 koiranpentua, mikä on noin 500 pentua vähemmän kuin vuonna 2013. Penturekisteröintien ei kuitenkaan uskota laskevan enää tänä vuonna merkittävästi.

Uutisoimme viikko sitten, että labradorinnoutaja on viidettä vuotta peräkkäin Suomen suosituin koirarotu. Toiseksi suosituin rotu vuonna 2014 oli jämtlanninpystykorva ja kolmanneksi suosituin saksanpaimenkoira.

Jämtlanninpystykorva on ensimmäinen metsästyskoirarotu, joka on sotien jälkeen kiilannut tilastoissa suomenajokoiran ohi. Suomenajokoira oli viime vuonna neljänneksi suosituin rotu. Ajokoirien määrät ovat laskussa. Lintukoirat sen sijaan eivät ole menettäneet suosiotaan, vaan seisojat, vesikoirat ja noutajat ovat yleistyneet.

Tilastojen mukaan paimenkoirien määrä on kasvanut viime vuosina. Sen sijaan vahtikoirien ja terrierien määrä vähenee.

Mäyräkoirat, pystykorvat ja kääpiökoirat ovat suomalaisten kestosuosikkeja. Niiden määrissä ei ole tapahtunut suuria muutoksia. Jos lyhyt- ja pitkäkarvaiset chihuahuat rekisteröitäisiin yhtenä rotuna, olisi chihuahua Suomen toiseksi suosituin rotu.

Vinttikoiraroduista whippet ja irlanninsusikoira yltävät  sadan yleisimmän koirarodun joukkoon.

Lähde: Kennelliitto
Kuva: Wikimedia Commons/Hand

Liity Kuonon
Koiraperheeseen 🐶

Saa sähköpostiisi kuukausittain yhteenveto parhaista koiranhoitoon liittyvistä artikkeleista, liity mukaan arvontoihin ja saa alennuksia koiratuotteista!

Scroll to Top