Kaikille koiraharrastajille rotuun tai karvanlaatuun katsomatta
Search
Close this search box.

#HAU – Kuono kokosi sosiaalisen median suloisimmat suomalaiskoirat

Eläimet kiinnostavat netissä aina. Kissavideot, koirablogit tai perinteiset nettisivut eivät kuitenkaan enää riitä, vaan karvatassut ovat alkaneet vallata myös sosiaalista mediaa: lemmikeille perustetaan Facebook-sivuja sekä tilejä Instagramiin ja Twitteriin. Monet tuntevat varmasti Instagram-suosioon nousseet piileskelevän Momo-bordercollien, hulvattoman jackrusselinterrieri Ginnyn tai persoonallisuudellaan hurmaavan sekarotuisen Tunan.

Sosiaalinen media on tehnyt monista karvakorvista peräti julkisuuden henkilöitä: esimerkiksi Momon omistajalla Andrew Knappilla on Instagramissa lähes 350 000 seuraajaa, Tunalla peräti 1,2 miljoonaa. Facebookin kenties suosituin karvatassu on pomeranian Boo, jonka sivulla on tykkääjiä reilusti yli 17 miljoonaa.

Myös monet suomalaishauvat ovat rantautuneet someen. Olemme aiemmin kertoneet sydämet sulattavasta Matti-whippetistä sekä itsevarmuutta uhkuvasta Hemmo-ranskanbulldoggista. Sosiaalisesta mediasta löytyy kuitenkin lukuisia muitakin suupielet korvia kohti kohottavia koirapersoonia.

Keräsimme listalle netin hauskimmat, suloisimmat ja hurmaavimmat suomalaiskoirat. Jos koirakuvat ja koira-aiheiset päivitykset somessa ovat mieleesi, nämä karvaturrit kannattaa laittaa seurantaan!

1. quite_a_red

somekoira11

Punainen irlanninsetteri Sara hurmaa omistajansa Hannan ottamissa häkellyttävän kauniissa kuvissa. Kuninkaallisen kauniilla Saralla on Instagramissa yli 8500 seuraajaa.

2. Tullikoirat

somekoira3

Haluatko tietää, mitä esimerkiksi Veikko, Manu ja Massi puuhaavat? Tullin palveluksessa työskentelevien huume-, raha- ja savukekoirien värikkääseen arkeen pääset kurkistamaan Facebookissa.

3. lapphundtuisku

somekoira12

Ilmeikäs ja kuvauksellinen suomenlapinkoira Tuisku ihastuttaa Instagram-seuraajiaan kauniissa maisemissa taltioiduissa kuvissa. Upeissa kuvissa seikkailee toisinaan myös Tuiskun koirakaveri sekarotuinen Lissu.

4. Sisu&Hessu

somekoira4

Saksanpaimenkoirat Sisu ja Hessu hauskuttavat Facebook-yleisöään jopa monta kertaa päivässä hulvattomilla sarjakuvilla ja meemeillä.

5. Puksu Bulldoggi

somekoira5

”Pattijoen kommein ja ainua paino-ongelmien kans kamppaileva pahankurinen bulldoggi”, kerrotaan Puksun Facebook-ryhmän kuvauksessa. Suloisen ruttukuonon postaukset ovat hulvattomia!

6. Seppo

Viileä ja viriili nuori mies Seppo-shetlanninlammaskoira naurattaa paitsi Twitterissä myös Facebookissa. Herttaisen karvatassun twiiteillä on jo lähes 2000 seuraajaa.

7. Pulli

somekoira6

”Pulli tässä hei!” Kaksitoistavuotias Pulli hullistelee – ja on ihana! Pullin suloisilla kuvilla ja hauskoilla tarinoilla on hymytakuu!

8. kaffegram

somekoira7

Kiharakarvainen noutaja Kaffe on vasta yhdeksän kuukauden ikäinen mutta se on ehtinyt saada Instagramissa jo yli 1500 seuraajaa. Eikä ihme, Kaffen kuvat ovat henkeäsalpaavan upeita ja koira itse tietysti syötävän söpö.

9. Opaskoira Camilla

somekoira8

Minkälaista on opaskoiran arki? Sen saat tietää seuraamalla nelivuotiaan opaskoira Camillan vauhdikasta elämää!

10. Makkosen pojat

somekoira9

Makkosen pojat eli vekkulit kääpiösnautseriveljekset Wilho ja Masa jakavat seikkailujaan Facebookissa. Hulvattoman kaksikon touhuja seuraa jo lähes kaksituhatta ihmistä.

Bonus: Rico the grumpy bulldogg

somekoira10

Onko huono päivä? Vanhaenglanninbuldoggi Ricolla on – joka päivä. Huippusuositun grumpy catin koiraversio naurattaa takuulla – ainakin tietynlaisen huumorintajun omaavia.

Kansikuva: kaffegram
Kuvat: Jutussa esiintyvien koirien somesivuilta.

Editoitu 17.3.2015 kello 21.25 Toimitus painottaa, etteivät jutussa esiintyvät karvakorvat ole missään nimessä paremmuusjärjestyksessä, vaikka ne numeroidulla listalla onkin esitetty. Mahdotonhan näitä on edes toisiinsa vertailla – kaikki yhtä ihania!

Liity Kuonon
Koiraperheeseen 🐶

Saa sähköpostiisi kuukausittain yhteenveto parhaista koiranhoitoon liittyvistä artikkeleista, liity mukaan arvontoihin ja saa alennuksia koiratuotteista!

Scroll to Top