Helsinkiläiset Karoliina ja Tommi halusivat säästää Facebook-ystävänsä koirajuttujen sarjatulelta. Niinpä toukokuussa 2012 pariskunnan whippet Matti sai oman sivunsa, jolla on tänä päivänä lähes 2000 tykkääjää.

matti3

Matti on kuusivuotias whippet, joka harrastaa lähimaastossa seikkailua sekä ihmis- ja koirakavereiden tapaamista. Matti on Facebook-sivunsa mukaan viihdetaiteilija, mutta karvaturrin seuraajat tietävät puikkonokan olevan myös ansioitunut kärpästen ja muiden kesän surriaisten metsästäjä.

Matilla on pian kaksivuotias silkkivinttikoirakaveri Julius, joka myös viihdyttää Facebook-tykkääjiä hauskoilla tarinoillaan. Koirakaverusten omistajat Karoliina ja Tommi kertovat, että Juliuksen Facebook-sivu oli luonnollista jatkumoa Matin sivulle, ja lisäksi sen tarkoituksena oli havahduttaa ihmiset silkkivinttikoirien olemassaoloon. Nyt, kun koiraherrojen sivuille on kertynyt yhteensä jo lähes kolmetuhatta seuraajaa, pääasiallinen tarkoitus on hauskuuttaa.

Ja siinä Matti ja Julius omistajineen onnistuvat. Koiraherrojen hellyttävät kuvat ja hauskat mietteet nostavat takuulla hymyn huulille. Erityisen suosituksi on noussut Matin sivu, jonka julkaisuilla on lähes poikkeuksetta satoja tykkäyksiä ja kymmeniä kommentteja, joissa ihmiset kertovat jatkuvasti Matin tuovan iloa heidän päiviinsä. Omalaatuisia tarinoitaan jakava Matti saa myös kommentoijat heittäytymään leikkiin ja kommunikoimaan sileäkarvaisen vinttikoiran kanssa sille ominaisella, hassunhauskalla kirjoitustyylillä.

matti5

Matin ja Juliuksen omistajien mukaan ihmisvirta on pysynyt koirakaverusten sivuilla alusta asti melko tasaisena.

– Sitä vain seuraa hivenen hämmentyneenä, että mistä kansa tänne oikein löytää: eivät nämä kaikki meidän naapureitakaan voi olla!

Tykkäyksissä on toisinaan selkeitä piikkejä, joista yhdeksi omistajat mainitsevat uuden vuoden rakettikampanjan: kuvassa raketteja pelkäävä Matti katsoo silmät suurina ja toivoo, että raketteja ammuttaisiin juhlapäivän aattona vasta kuuden jälkeen. ”Ni sillee ei tarttis pelkätä ko vaa yhtenä iltana.”

Karoliina ja Tommi kertovat saaneensa koirakaverusten sivuista lähes yksinomaan positiivista palautetta.

– Sivustojen tarkoitus on ilahduttaa ja toki mukava palaute tuo itsellekin hyvän mielen – ja koirille ylimääräisiä rapsutuksia siinä ohessa, omistajat kertovat.

matti

Monet kertovat tulevansa katsomaan Matin kuvia, kun he kaipaavat piristystä huonoon päivään. Asiattomuuksiin ja ilkeilyyn on Matin ja Juliuksen sivuilla tiukka linja: pahansuovat kommentit poistetaan välittömästi. Onneksi ikäviltä kommenteilta on enimmäkseen säästytty.

Koirien inhimillistäminen nousee tasaisin väliajoin esille sekä perinteisessä että sosiaalisessa mediassa. Myös Matin ja Juliuksen omistajat ovat saaneet kommentteja, joissa on kauhisteltu lemmikkien nostamista ihmisen asemaan. Isäntäväki pitää kommentteja erikoisina.

– Eiväthän nämä sivustot juuri muuten koirien arkiseen elämään vaikuta, kuin että niitä valokuvataan ehkä keskimääräistä enemmän ja satunnaisesti joku tuntematon ihminen tunnistaa ja tulee suukottelemaan.

matti2

Matin ja Juliuksen sivuilla julkaistut hauskat tarinat saavat inspiraationsa koirakaverusten tavallisesta arjesta. Omistajat kertovat painavansa mieleen elämän ja ympäristön pieniä yksityiskohtia, joista osa päätyy koirien mietteinä sivustoille.

Internetin suosituimmilla koirajulkimoilla on profiilit jokaisessa sosiaalisen median palvelussa Twitteristä Facebookiin ja Instagramiin, sekä usein omat kotisivut ja nettikauppa. Karoliina ja Tommi eivät kuitenkaan tähän lähde, eikä tavoitteena ole tehdä Matista ja Juliuksesta julkkiksia.

– Toivomme, että jos pojat tulevat tätäkin tunnetummaksi, se tapahtuu siksi, että ne ovat hurmaavia ja hassuja. Pyrimme mahdollisimman aitoon touhuun, eli jos pidät Matista ja Juliuksesta niin sitten pidät!

Tutustu Matti-whippetin hulvattoman hauskaan Facebook-sivuun täällä. Käy tykkäämässä myös ihanan silkkivinttikoira Juliuksen sivusta täällä.

matti4

Kansikuva: Matin Facebook-sivu

Kuono on olemassa yhteistyökumppaniemme ansiosta.
Pääyhteistyökumppanimme vuonna on Jalo.

Tilaa Kuonon Uutiskirje

Kuonon postituslistalla kuulet ensimmäisenä, mitä Kuonossa tapahtuu.
Uutiskirjeessä järjestetään myös omia kilpailuja ja muuta mielenkiintoista.