Oletko koskaan miettinyt, miksi koirasi ravistelee itseään, vaikka ei olisikaan kastunut. Nämä viisi mahdollista syytä avaavat asiaa.

1. Ihoa kutittaa

Liity Kuonon Koiraperheeseen 🐶

Saa viikoittainen yhteenveto parhaista koiranhoidon artikkeleista, liity mukaan arvontoihin ja saa alennuksia koiratuotteista!

Hieman samaan tapaan kuin ihmiset raapivat itseään, koira saattaa ravistella helpottaakseen ihoärsytystä. Myös maahan tai huonekaluihin kyhnyttäminen ajaa samaa asiaa.

2. Korvat syyhyävät

Ravistelu saattaa olla merkki korvatulehduksesta (etenkin lurppakorvaisilla koirilla), tai sitten korvaan on eksynyt ruohonkorsi, pahimmassa tapauksessa jonkin sortin loiseläin.

3. On kylmä

Ravistelu tuottaa lämpöä samaan tapaan kuin käsien hierominen yhteen talvipäivänä.

4. On stressiä

Hankalat tilanteet saattavat johtaa automaattiseen ravistelutoimintoon. Tämä rauhoittaa koiraa, vaikka ensisilmäyksellä näyttäisi päinvastaiselta.

5. Haluaa huomiota

Tämänkin saattaa olla sheikkailun syy: jos koirasi ei ole saanut riittävästi jakamatonta rakkauttasi, hän ravistelee itseään – ihan vain tehdäkseen itsestään numeron.

Lähde: barkpost.com

Kuva: Wikimedia Commons

Kuono on olemassa yhteistyökumppaniemme ansiosta.
Pääyhteistyökumppanimme vuonna on Jalo.

Tilaa Kuonon Uutiskirje

Kuonon postituslistalla kuulet ensimmäisenä, mitä Kuonossa tapahtuu.
Uutiskirjeessä järjestetään myös omia kilpailuja ja muuta mielenkiintoista.


Saa Kuonon parhaat koiranhoidon artikkelit kätevänä e-kirjana! Yli 60 sivua koiranhoitoon liittyviä vinkkejä ja oppaita. Lataa ilmainen kirja nyt!

Lataamalla e-kirjan liityt myös Kuonon viikkokirjeeseen, jonka voit peruuttaa milloin tahansa.