Kaikille koiraharrastajille rotuun tai karvanlaatuun katsomatta
Search
Close this search box.

Uusi aivotutkimus paljastaa, mitä koirat todella ajattelevat meistä

Koiria tutkitaan vuosi vuodelta yhä enemmän ja on hyvin todennäköistä, että tiedämme koirien aivoituksista lähivuosien aikana paljon nykyistä enemmän.

Me ihmiset kuvittelemme helposti, että koirat rakastavat meitä suurella sydämellä, mutta tähän asti asiasta ei ole ollut mitään varmuutta. Viime aikoina koirien aivotoimintaa on kuitenkin tutkittu ja tulokset ovat varsin positiivisia koiranomistajien kannalta.

Aivotutkimuksissa on selvinnyt, että koirat ajattelevat omistajia perheenään. Koirat luottavat ihmisiin lajitovereitaan enemmän esimerkiksi kiintymyksen ja turvallisuuden suhteen.

Koirien aivotutkimuksen ytimessä on ihmisen tuoksu. Emoryn yliopiston eläinkognitiotutkijat opettivat koirat makaamaan paikoillaan magneettikuvauslaitteessa ja tutkivat, miten koirat regaoivat ihmisten ja koirien hajuihin. Tutkimuksissa käytettiin sekä tuttuja että vieraita hajuja.

Tiedemiehet huomasivat, että koiranomistajan tuoksu aktivoi aivoissa ”palkitsemiskeskuksen” ja kaikista koirien tulkitsemista hajuista koirat priorisoivat ihmisten hajua. Tutkimustulosta vahvistaa osin myös Budapestissä tehty tutkimus aivotoiminnan ja ihmisen ja eläinten äänien yhteydestä.

Koirien aivotutkimus jatkuu ja aiheesta tihkuu varmasti lisää tietoja tutkimuksien edetessä. Aiheeseen liittyvän laajan englanninkielisen artikkelin voit lukea täältä

Liity Kuonon
Koiraperheeseen 🐶

Saa sähköpostiisi kuukausittain yhteenveto parhaista koiranhoitoon liittyvistä artikkeleista, liity mukaan arvontoihin ja saa alennuksia koiratuotteista!

Scroll to Top