Kaikille koiraharrastajille rotuun tai karvanlaatuun katsomatta
Search
Close this search box.

Syyllisen näköinen koira ei tunne syyllisyyttä

Kirjoitimme tänään uudesta mielenkiintoisesta aivotutkimuksesta, jossa selvisi, että koirat todella pitävät myös meitä ihmisiä perheenään. Samaisessa tutkimuksessa selvisi myös asioita koirien ilmeistä

Syyllisen näköiset koirat on netti-ilmiö, josta on tehty lukuisia videoita ja tuhansia meemejä. Tiedättehän: kämppä on työpäivän jälkeen kuin hävityksen kauhistus ja koira seisoo syyllisen näköisenä tuhojensa vieressä.

Koirien syyllisyys on mitä suurimmalla todennäköisyydellä ihan täyttä harhaa. Vaikka me ihmiset kuvittelemme, että syyllisyys kalvaa mieltä ja painaa, on erittäin todennäköistä, ettei koirilla ole tällaista tietoisuutta itsestään.

Sen sijaan ihmisten aavistukset koiran käytöksestä osuvat usein oikeaan.

– Joskus ajatukset siitä, että tietäisimme mitä koira ajattelee, osuvat oikeaan. Kuten vaikkapa se, että koirat etsivät apua ihmiseltä. Tämä on ihan todistettu juttu ja avun hakeminen ihmiseltä poikkeaa esimerkiksi heidän lähimmistä sukulaisistaan, susista, tutkija Laurie Santos Yalen Canine Cognition Centeristä sanoo.

Lähde: Mic.com

Liity Kuonon
Koiraperheeseen 🐶

Saa sähköpostiisi kuukausittain yhteenveto parhaista koiranhoitoon liittyvistä artikkeleista, liity mukaan arvontoihin ja saa alennuksia koiratuotteista!

Scroll to Top