Kaikille koiraharrastajille rotuun tai karvanlaatuun katsomatta

Tutkimus väittää: Mitä pienempi koira, sitä huonompi käytös

Koiratutkimuksia löytyy maailmalta pilvin pimein. Tällä kertaa löysimme tuoreen tutkimuksen Sydney yliopistosta, jossa oli tutkittu 8 000 koiraa ja omistajia. Lyhyesti tutkimuksen tulos oli karu: mitä pienempi koira, sitä huonompi käytös.

Huonon käytöksen merkeiksi laskettiin muun muassa ihmisen jalan astuminen, sisätiloihin pissailu, ruuan kerjääminen, muiden koirien pelkääminen ja vaikeampi kouluttaminen.

Dogster.com on analysoinut tutkimuksen tuloksia kriittisellä silmällä ja kiinnitti ansiokkaasti huomiota siihen, että pienempien koirien huono käyttäytyminen lienee enemmänkin omistaja- kuin kokokysymys.
– Koirankouluttajat törmäävät usein tilanteisiin ja hankaluuksiin pienten koirien omistajien kanssa, koska he eivät koe perustottelevaisuutta niin tärkeäksi koiran pienen koon takia, koirankouluttaja ja Association of Professional Dog Trainers -yhdistyksen toimitusjohtaja Mychelle Blake kertoo Dogsterin haastattelussa.

Sisäpissailun ongelmat saattavat Blaken mukaan johtua pienempien koirien pienemmistä rakoista, vaikkakin ongelmat voidaan häivyttää oikeanlaisella sisäsiisteyskoulutuksella.

Häiriökäyttäytymiseen pienten koirien osalta saattaa Mychelle Blaken mukaan vaikuttaa myös joidenkin pienten koirien omistajien tapa ottaa koira syliin heidän kohdatessaan uhkaavan tilanteen.

Mitä mieltä sinä olet? Allekirjoitatko tutkimuksen väitteen?

Kuvan koirat eivät liity tutkimukseen

Liity Kuonon
Koiraperheeseen 🐶

Saa sähköpostiisi kuukausittain yhteenveto parhaista koiranhoitoon liittyvistä artikkeleista, liity mukaan arvontoihin ja saa alennuksia koiratuotteista!

Scroll to Top