Kaikille koiraharrastajille rotuun tai karvanlaatuun katsomatta

Toivoa tassuille – Auta vähävaraisia koiraperheitä

Lemmikit ovat monessa kotitaloudessa arvokkaita perheenjäseniä, ja koira tai kissa voi olla yksinäiselle ihmiselle tärkein ja ainut ystävä. Tiukassa taloudellisessa tilanteessa lemmikin tarpeet saattavat mennä omien edelle.

– Kun tätä työtä tekee pitkään, huomaa, että monilla heikossa taloudellisessa asemassa olevilla on kissa tai koira, kertoo Vuosaaren seurakunnan johtava diakoniatyöntekijä Tuula Mäkinen. Vuosaaren seurakunnan diakoniatyöllä on käynnissä Toivoa tassuille -keräys, jonka tiimoilta se vastaanottaa lemmikinruokalahjoituksia vähävaraisille koira- ja kissaperheille.

Kirkon diakoniatyö tarjoaa käytännön apua heikossa taloudellisessa tilanteessa oleville. Konkreettisimmillaan se tarkoittaa ruoka-apua. Vaikka diakoniatyön maksusitoumuksella voi ostaa pienen määrän ruokaa myös lemmikille, se on usein pois ihmisille käytettävästä avusta.

Mäkisen mukaan tiukassa taloudellisessa tilanteessa olevia saattaa ahdistaa, miten rakas lemmikki ruokitaan. Vuosaaren seurakunnan diakoniatyö on kerännyt lahjoituksia lemmikeille jo parin vuoden ajan.

– Kun perheellä on puutetta ruuasta, sitä pyydetään itselle tai lapsille. Huoli lemmikeistä tulee kuitenkin usein ilmi sivulauseessa, Mäkinen kertoo.

Kissoille voi lahjoittaa oikeastaan mitä tahansa kissanruokaa. Koirilla on enemmän ruoka-aineyliherkkyyksiä, mutta kaikkea huoneenlämmössä säilyvää koiranruokaa voi lahjoittaa. Tällä hetkellä asiakasperheissä on kysyntää erityisesti Frolic- ja Hau-Hau Champion -merkkisille kuivaruuille, hampaita puhdistaville tuotteille ja puruluille.

Mäkisen tietojen mukaan muut seurakunnat eivät aktiivisesti kerää lemmikinruokalahjoituksia, mutta diakoniatyölle voi lahjoittaa kaikenlaista, myös lemmikkitarvikkeita. Mäkinen haluaa muistuttaa, ettei mikään pussi tai purkki ole liian pieni – kaikki otetaan vastaan.

– Saimme viime viikolla laatikollisen kissan- ja koiranruokaa, ja ne ovat menossa muutamaan asiakasperheeseemme. Lahjoitukset menevät nopeasti ja olemme niistä todella kiitollisia.

Avaamattomat koiran- ja kissanruokalahjoitukset voi toimittaa Vuosaaren seurakunnan kirkkoherranvirastoon osoitteeseen Satamasaarentie 7 tai Katukappeliin Kauppakeskus Columbukseen. Virasto on auki ma, ti, to, pe klo 9-13 ja ke klo 14-18. Kappeli on auki ma-pe klo 12-18 ja la 12-14.

Liity Kuonon
Koiraperheeseen 🐶

Saa sähköpostiisi kuukausittain yhteenveto parhaista koiranhoitoon liittyvistä artikkeleista, liity mukaan arvontoihin ja saa alennuksia koiratuotteista!

Scroll to Top