Kaikille koiraharrastajille rotuun tai karvanlaatuun katsomatta
Search
Close this search box.

Suuri askel kohti eläinystävällisempää maailmaa: uusi laki tunnustaa eläinten tunteet!

Loistavia uutisia maailmalta! Amerikkalaissivusto BarkPost uutisoi eilen, että Kanadan Quebecissä ja Uudessa-Seelannissa on hyväksytty uusi laki, jonka mukaan kaikki eläimet ovat tuntevia olentoja. Erityisesti Quebec tunnetaan olemattomien eläinsuojelulakiensa vuoksi pentutehtailun keskuksena.

Uuden lain mukaan kaikilla eläimillä – oli niillä sitten pörröinen turkki, höyhenpeite tai suomut – karjasta lemmikkieläimiin on tunteet, ja ne kykenevät kokemaan muun muassa pelkoa, kipua, surua ja rakkautta.

Suomalaiselle koiraihmiselle yllä oleva ei todennäköisesti ole mikään uutinen: mehän olemme tienneet tämän jo kauan – totta kai koirillakin on tunteet. Monissa muissa maailman kolkissa asia ei kuitenkaan ole niin yksiselitteinen tai selkeä.

Uusi laki mahdollistaa sen, että eläimiä pahoinpidelleet voidaan tuomita entistä helpommin ja heille voidaan langettaa entistä kovempia rangaistuksia. Jos viranomaiset epäilevät eläimen huonoa kohtelua, voivat he vaatia eläimen nähtäväkseen. Kaltoin kohdellut eläimet voidaan myös ottaa huostaan ja toistuvista rikkeistä tuomitaan aiempaa korkeampiin sakkoihin sekä vankeusrangaistuksiin.

Uuden lain myötä myös kosmetiikan tutkimus ja testaaminen eläinkokeilla kielletään Quebecissä ja Uudessa-Seelannissa.

Vaikka lakimuutos saattaa tuntua maailman mittakaavassa pieneltä, ja monissa maissa eläinten kaltoin kohtelu on edelleen arkipäivää, on pienikin muutos askel kohti eläinystävällisempää maailmaa. Ajan kuluessa ja päättäväisellä työllä muu maailma seuraa toivottavasti perässä.

Liity Kuonon
Koiraperheeseen 🐶

Saa sähköpostiisi kuukausittain yhteenveto parhaista koiranhoitoon liittyvistä artikkeleista, liity mukaan arvontoihin ja saa alennuksia koiratuotteista!

Scroll to Top