Loistavia uutisia maailmalta! Amerikkalaissivusto BarkPost uutisoi eilen, että Kanadan Quebecissä ja Uudessa-Seelannissa on hyväksytty uusi laki, jonka mukaan kaikki eläimet ovat tuntevia olentoja. Erityisesti Quebec tunnetaan olemattomien eläinsuojelulakiensa vuoksi pentutehtailun keskuksena.

Uuden lain mukaan kaikilla eläimillä – oli niillä sitten pörröinen turkki, höyhenpeite tai suomut – karjasta lemmikkieläimiin on tunteet, ja ne kykenevät kokemaan muun muassa pelkoa, kipua, surua ja rakkautta.

Liity Kuonon Koiraperheeseen 🐶

Saa viikoittainen yhteenveto parhaista koiranhoidon artikkeleista, liity mukaan arvontoihin ja saa alennuksia koiratuotteista!

Suomalaiselle koiraihmiselle yllä oleva ei todennäköisesti ole mikään uutinen: mehän olemme tienneet tämän jo kauan – totta kai koirillakin on tunteet. Monissa muissa maailman kolkissa asia ei kuitenkaan ole niin yksiselitteinen tai selkeä.

Uusi laki mahdollistaa sen, että eläimiä pahoinpidelleet voidaan tuomita entistä helpommin ja heille voidaan langettaa entistä kovempia rangaistuksia. Jos viranomaiset epäilevät eläimen huonoa kohtelua, voivat he vaatia eläimen nähtäväkseen. Kaltoin kohdellut eläimet voidaan myös ottaa huostaan ja toistuvista rikkeistä tuomitaan aiempaa korkeampiin sakkoihin sekä vankeusrangaistuksiin.

Uuden lain myötä myös kosmetiikan tutkimus ja testaaminen eläinkokeilla kielletään Quebecissä ja Uudessa-Seelannissa.

Vaikka lakimuutos saattaa tuntua maailman mittakaavassa pieneltä, ja monissa maissa eläinten kaltoin kohtelu on edelleen arkipäivää, on pienikin muutos askel kohti eläinystävällisempää maailmaa. Ajan kuluessa ja päättäväisellä työllä muu maailma seuraa toivottavasti perässä.

Kuono on olemassa yhteistyökumppaniemme ansiosta.
Pääyhteistyökumppanimme vuonna on Jalo.

Tilaa Kuonon Uutiskirje

Kuonon postituslistalla kuulet ensimmäisenä, mitä Kuonossa tapahtuu.
Uutiskirjeessä järjestetään myös omia kilpailuja ja muuta mielenkiintoista.


Saa Kuonon parhaat koiranhoidon artikkelit kätevänä e-kirjana! Yli 60 sivua koiranhoitoon liittyviä vinkkejä ja oppaita. Lataa ilmainen kirja nyt!

Lataamalla e-kirjan liityt myös Kuonon viikkokirjeeseen, jonka voit peruuttaa milloin tahansa.