Kaikille koiraharrastajille rotuun tai karvanlaatuun katsomatta
Search
Close this search box.

Suomen tottelevaisin koira valitaan heinäkuussa Porissa

Heinäkuussa 2014 valitaan Porissa tokon Suomen mestari. Lauantaina 5. heinäkuuta ratkotaan joukkuemestaruus, ja yksilömestaruuden voittaja selviää sunnuntaina 6. heinäkuuta. Sunnuntaina jännitetään myös nuorten koiranohjaajien Suomen mestaruus -kilpailua, jossa tokoilevat 10–13- ja 14–17-vuotiaat koiran ohjaajat omissa ikäluokissaan.

Mestaruusmittelöt käydään Porin urheilukeskuksen ja stadionin alueella. Kilpailun toteuttavat yhteistyössä Rauman Käyttö- ja Seurakoirat ry, TVA Pori ry sekä Ulvilan Palveluskoirat. Ylituomarina toimii Tiina Heino.

Tottelevaisuuskokeessa eli tokossa tuomari arvioi koiralle opetettujen liikkeiden hallintaa sekä koiran ja ohjaajan välistä yhteistyötä. Yksilökilpailussa kisataan tokon ylimmässä kilpailuluokassa eli erikoisvoittajaluokassa. Erikoisvoittajaluokan liikkeitä ovat muun muassa vapaana seuraaminen, kauko-ohjaus sekä tunnistusnouto.

Joukkuekilpailun joukkue koostuu korkeintaan viidestä koirasta, joista kolme on alokas- tai avoimenluokan koiria ja kaksi voittaja- tai erikoisvoittajaluokan koiria. Joukkuekilpailussa voitto ratkeaa, kun lasketaan yhteen joukkueen kahden alokas- tai avoimenluokan ja yhden voittaja- tai erikoisvoittajaluokan koiran tulokset.

Yksilökilpailuun osallistuu lauantaina sata koiraa, josta luokan 20 parasta jatkavat sunnuntain finaaliin. Joukkuekilpailu mukaan laskettuna kilpailukehiin odotetaan viikonlopun aikana noin 350 koirakkoa.

Viime vuonna tokon Suomen mestaruudesta taisteltiin Pieksamäellä, jossa voiton vei bordercollie Tending Occult. Joukkuekilpailun voitti T-Team Sport Dogs ry, jonka joukkue koostui alokas- ja erikoisvoittajaluokan bordercollieista.

Lisää tietoa ja ilmoittautuminen kilpailuun TokoSM 2014 -sivustolla.

smtoko3

Liity Kuonon
Koiraperheeseen 🐶

Saa sähköpostiisi kuukausittain yhteenveto parhaista koiranhoitoon liittyvistä artikkeleista, liity mukaan arvontoihin ja saa alennuksia koiratuotteista!

Scroll to Top