Kaikille koiraharrastajille rotuun tai karvanlaatuun katsomatta

Suomalainen koirankoulutuspalvelu kasvattaa suosiotaan ympäri maailmaa

Vuosi sitten lanseeratulla suomalaisella koirankoulutuspalvelu OneMind Dogsilla on käyttäjiä jo 150 maassa. Tavoitteena on nousta maailman tunnetuimmaksi koirankoulutuspalveluksi.

Kun turkulaisen koirankouluttaja Janita Leinosen bordercollie menetti kuulonsa 11 vuotta sitten, Leinosen piti keksiä uusi tapa kommunikoida lemmikkinsä kanssa. Äänenkäyttöön perustunut kommunikointi ei enää toiminut, joten Leinonen ryhtyi kehittämään koulutusmetodia, joka perustui kehon asentoihin ja eleisiin. Näin syntyi OneMind Dogs, kuuden koirankouluttajan perustama yritys.

– Perustana on laadukas tuote, joka jakautuu verkkopalveluun ja fyysiseen koulutukseen. Kysyntä koulutuksille eri puolilla maailmaa on ollut niin suurta, ettemme ole pystyneet vastaamaan kuin murto-osaan kysynnästä, OneMind Dogsin toimitusjohtaja Noora Keskievari kertoo.

OneMind Dogsin ainutlaatuinen koulutusmenetelmä on herättänyt huomiota koiraihmisissä ympäri maailmaa, ja peräti 90 prosenttia palveluista myydään ulkomaille.  Yli puolet yrityksen liikevaihdosta tulee Yhdysvalloista ja Kanadasta.

Tammikuussa yritys käynnistää valmentajien pilottikoulutuksen, jonne on valittu 20 huippuvalmentajaa 11 maasta. Valmennusohjelmalla varmistetaan, että menetelmät ja laatu ovat maasta toiseen korkealuokkaisia. Pilottikoulutuksessa on mukana kymmenen pohjoisamerikkalaista, jotta kysyntään voidaan vastata paremmin.

– Helmikuussa käynnistämme suomalaisvalmentajien johtaman kolmen kuukauden USA:n kiertueen, jonka aikana vierailemme kymmenellä paikkakunnalla. Koulutuskutsuja on tullut Yhdysvalloista lähes kaksisataa, mistä olemme erittäin otettuja, Keskievari kertoo.

Nopeasti kasvanut OneMind Dogs on herättänyt paitsi koiraharrastajien myös rahoittajien kiinnostuksen. Syksyllä tehty ensimmäinen rahoituskierros oli yksi Suomen suurimmista, ja suurimpana sijoittajana mukaan lähti sijoitusyhtiö Lifeline Ventures. OneMind Dogs valittiin myös vuoden 2014 lopussa Tekesin Nuoret innovatiiviset yritykset -rahoitusohjelmaan, joka on suunnattu alle 6-vuotiaille nopeaan kansainväliseen kasvuun tähtääville yrityksille.

Kuva: Jukka Pätynen / Koirakuvat.fi. Kuvassa Janita Leinonen sekä bordercolliet Hitti ja Fu.

Liity Kuonon
Koiraperheeseen 🐶

Saa sähköpostiisi kuukausittain yhteenveto parhaista koiranhoitoon liittyvistä artikkeleista, liity mukaan arvontoihin ja saa alennuksia koiratuotteista!

Scroll to Top