Kaikille koiraharrastajille rotuun tai karvanlaatuun katsomatta
Search
Close this search box.

Koiraihmiset asensivat koirapuistoon harrastusvälineitä – nyt kaupunki poistaa ne turvallisuusriskin vuoksi

Kaupunki poistaa koirapuistosta koiraihmisten vapaaehtoistyönä asentamat temppuvälineet turvallisuusriskin vuoksi

Helsingin Vuosaaressa sijaitseva Uutelan koirapuisto on tunnettu aktiivisista vapaaehtoisistaan. Puistoa käytännössä ylläpidetään vapaaehtoisvoimin: ruohikot leikataan kesäisin ja talvisin puisto aurataan kuntoon.

Puistoon on rakennettu myös vapaaehtoisvoimin myös harrastusvälineitä: pieniä agilityesteitä ja hyppyesteitä, joita moni puistossa vieraillut onkin aktiivisesti käyttänyt.

Helsingin kaupunki on kuitenkin päätynyt poistamaan nämä esteet kevään aikana. Puistoon jätetyn tiedotteen mukaan esteet voivat aiheuttaa vaaratilanteita:

10888698_988377381191211_8172079553226231496_n

 

Tiedotteessa kerrotaan:

”Arvoisat Uutelan koira-aitauksen käyttäjät,

Koira-aitausta on kunnostettu viime vuosina ansiokkaasti vapaaehtoisvoimin.

Aitauksissa on normaalisti ilmoitustaulu, järjestyssäännöt, hiekoitushiekkalaatikko, penkit ja roska-astiat. Aitauksissa voi myös olla katoksia ja varusteita (puunrungot) kpoirille.

Rakennusvirasto ei asenna koira-aitauksiin agilitya tai muita harrastevälineitä. Niitä varten on omat harjoittelipaikat.

Käyttäjät ovat tuoneet Uutelan autaukseen uusia kalusteita, jotka voivat aiheuttaa koirille vaaratilanteita ja mahdollisesti jopa loukkaantumisia leikin tiimellyksessä.

Tästä syystä rakennusvirasto poistaa osan aitaukseen kuulumattomista kalusteista kevään 2015 aikana.”

Aika näyttää, mitä kalustusta Uutelaan lopulta jää. Poistaminen on ilmeisesti jatkotoimia asiaan, jossa tolppaan törmänneen koiran omistaja vaati korvauksia Helsingin kaupungilta. Asiasta kertoi muutama päivä sitten esimerkiksi Helsingin Sanomat.

 

 

Liity Kuonon
Koiraperheeseen 🐶

Saa sähköpostiisi kuukausittain yhteenveto parhaista koiranhoitoon liittyvistä artikkeleista, liity mukaan arvontoihin ja saa alennuksia koiratuotteista!

Scroll to Top