Kaikille koiraharrastajille rotuun tai karvanlaatuun katsomatta

Ravintolapäivänä herkuttelevat myös koirat

Lauantaina 16. marraskuuta vietetään kymmenettä kansainvälistä Ravintolapäivää. Tällä kertaa herkkuja on tarjolla myös nelijalkaiselle ravintolakansalle, sillä Turkuun Kakolanmäen koirapuistoon nousee yhden päivän ajaksi koirankeksejä tarjoileva pop up -ravintola Koirankeksit viivileevi.

Ravintolan perustaja Heidi Hentonen, 32, osallistuu tänä vuonna Ravintolapäivään ensimmäistä kertaa. Idea omatekoisista koirankekseistä syntyi, kun leipomista rakastava Hentonen luki jutun Sloveniaan perustetusta koirien keksikahvilasta.

– Ravintolapäivään osallistuminen on ollut mielessä jo jonkin aikaa. Kun ajatukset koirankeksien leipomisesta ja suunnitelmat Ravintolapäivästä kohtasivat, syntyi Koirankeksit viivileevi, Hentonen kertoo.

Nimensä ravintolalle antoivat shetlanninlammaskoira Viivi sekä kultainennoutaja Leevi, jotka toimivat keksien koemaistajina.

Kakolanmäellä on lauantaina tarjolla luunmuotoisia kaurabanaanikeksejä sekä sydämenmuotoisia porkkanamaapähkinäkeksejä luomuna. Tällä kertaa herkkuja on luvassa vain koirille, mutta seuraavana Ravintolapäivänä Hentonen saattaa tarjota pientä purtavaa myös koirien omistajille.

– Toki näitä keksejä voivat maistella myös ihmiset, mutta maku ei ole mitenkään erityisen herkullinen. Kekseissä ei nimittäin ole ollenkaan lisättyä sokeria eikä suolaa.

Hentonen toivoo, että saisi ravintolansa avulla innostettua muitakin kokeilemaan koirankeksien leipomista. Tarjolla olevien keksien reseptit hän löysi yhdysvaltalaiselta blogisivustolta, ja sai pienillä muutoksilla kehitettyä kekseistä myös luomuversion.

– Itse suosin luomutuotteita, joten miksen tarjoaisi luomua myös koirille. Näissä kekseissä ei ainakaan ole yhtään lisäaineita, Hentonen vakuuttaa.

Ravintolasta saatu tuotto lahjoitetaan Turun Eläinsuojeluyhdistykselle.

 

Lisää tietoa Koirankeksit viivileevi –tapahtuman Facebook-sivuilta.

 

Kuva: Heidi Hentonen

Tilaa Kuonon Uutiskirje

Kuonon postituslistalla kuulet ensimmäisenä, mitä Kuonossa tapahtuu.
Uutiskirjeessä järjestetään myös omia kilpailuja ja muuta mielenkiintoista.