Koiranpentu pistää aina elämän uusiksi ainakin vähäksi aikaa. Kuono kokosi muutaman vinkin, mitä kotona pitää laittaa kuntoon ennen pennun tuloa.

Sähköjohdot
Piilota sähköjohdot mahdollisimman hyvin. Pentu voi saada vakavia palovammoja johdoista, joten näiden kanssa kannattaa olla todella varovainen.

Kynttilät
Erityistä varovaisuutta kynttilöiden kanssa. Älä missään nimessä polttele kynttilöitä pöytäliinan päällä. Pieni pentu voi nykäistä liinan alas ja aiheuttaa katastrofaalisen vahingon.

WC
Varmista, että pöntön kansi on kiinni ja että vessapaperirullasta ei roiku paperia irtonaisena.

Roskapöntöt
Vaihda avonaiset roskikset poljettaviin roskiksiin, jotta pentu ei pääse käsiksi roskiin, jotka voivat aiheuttaa tukehtumisen tai myrkytyksen.

Kosmetiikka, shampoot, saippuat, puhditusaineet
Pidä kaikki kosmetiikkatarvikkeet, pesuaineet, saippuat ja muut mielellään suljetuissa kaapeissa, jonne pentu ei pääse käsiksi.

Keittiö
Älä jätä mitään ruokaa pöydille lojumaan. Tästä voi syntyä vaaratilanteita pennun yrittäessä napata ruokaa esimerkiksi kiipeämällä vaarallisiin paikkoihin.

Ostoskassit
Älä jätä ostoskasseja mihinkään edes tyhjänä. Paperikassitkin voivat olla vaarallisia, jos pentu pujottaa päänsä kassinrivasta ja jää kiinni.

Pihamaa
Varmista, ettei mahdollisessa aidassa ole reikiä eikä esimerkiksi teräviä nauloja tai muuta vaarallisen näköistä. Kanaverkko korkeamman aidan alaosassa estää kaivamisen.

Autotalli
Nosta kaikki vaaralliset aineet, maalipurkit, spraypurkit ja vaikka tuholaistorjunta-aineet pennun ulottumattomiin.

Kasvit
Monet huonekasvit ovat vaarallisia eläimille. Pidä kasvit kaukana koirista.

Jos koirasi joutuu olemaan päiviä yksin, jätä koiralle riittävästi turvallisia leluja ja muita virikkeitä. Tämä vähentää todistetusti pahantekoa.

Kuono on olemassa yhteistyökumppaniemme ansiosta.
Pääyhteistyökumppanimme vuonna on Jalo.

Tilaa Kuonon Uutiskirje

Kuonon postituslistalla kuulet ensimmäisenä, mitä Kuonossa tapahtuu.
Uutiskirjeessä järjestetään myös omia kilpailuja ja muuta mielenkiintoista.