Kaikille koiraharrastajille rotuun tai karvanlaatuun katsomatta
Search
Close this search box.

Kuusi faktaa koirien uimataidosta ja uimisesta

Koirat haukkuvat, koirat tykkäävät pureskella ja kaivaa, koirat ovat seurallisia…suurin osa koirien käyttäytymisestä on lajille ominaista, vaistonvaraista toimintaa. Yleisesti uskotaan, että kaikki koirat osaavat myös luonnostaan uida. Koirat ovat hauskoja seuralaisia kesäisissä vesileikeissä, ja lisäksi ne ovat pelastaneet useita ihmisiä hukkumiselta.

Kuono kokosi yhteen kuusi faktaa koirien uimataidosta ja uimisesta:
[button url=’#’ size=’small’ style=’default’] Fakta 1[/button]Ikävä kyllä, kaikki koirat eivät osaa uida. Jotkut koirat eivät edes mene lähellekään vettä, jos niillä on siitä huonoja kokemuksia.
Kuten ihmisetkin, syvään veteen joutuessaan uimataidottomatkin koirat tekevät vaistomaisesti uintiliikkeitä jaloillaan. Loputtomiin koira ei kuitenkaan jaksa räpiköidä. Uupumus, jota paniikki vielä voimistaa, kylmettytyminen tai sairauskohtaus voi aiheuttaa niin koirilla kuin ihmisilläkin hukkumisen.
[button url=’#’ size=’small’ style=’default’] Fakta 2 [/button]Koirat ovat uimisen suhteen kuin ihmisiä. Jotkut ovat hyviä uimareita, jotkut voivat oppia uimaan, toiset inhoavat jo sateessakin kastumista, saati sitten veteen menemistä.
[button url=’#’ size=’small’ style=’default’] Fakta 3[/button]Joillakin roduilla kuten noutajilla, newfoundlandinkoirilla, espanjanvesikoirilla ja portugalinvesikoirilla on luontaisesti suurempi taipumus ja into uimiseen kuin muilla roduilla. Näitä koiria harvoin tarvitsee erikseen opettaa uimaan! Jokaisen rodun sisällä on toki yksilöllisiä eroja.
[button url=’#’ size=’small’ style=’default’] Fakta 4 [/button]Lyttykuonoiset rodut, kuten bulldogit ja mopsit väsyvät helposti uidessaan. Kääpiökoirat, kuten esimerkiksi  chihuahuat voivat olla erinomaisia uimareita, mutta pienen kokonsa vuoksi ne ovat alttita kylmettymään, mikä lisää uupumisen ja hukkumisen riskiä.
[button url=’#’ size=’small’ style=’default’] Fakta 5[/button]Totuta koira veteen ja uimiseen vähitellen. Älä koskaan pakota koiraa tai heitä sitä veteen esimerkiksi veneestä tai laiturilta, jos se ei ole ikinä ennen uinut.
[button url=’#’ size=’small’ style=’default’] Fakta 6 [/button]Vesillä liikuttaessa, kuten ihmisilläkin, koirillakin kannattaa käyttää pelastusliiviä. Se pelastaa yllättäen veden varaan joutuneen hengen.

Liity Kuonon
Koiraperheeseen 🐶

Saa sähköpostiisi kuukausittain yhteenveto parhaista koiranhoitoon liittyvistä artikkeleista, liity mukaan arvontoihin ja saa alennuksia koiratuotteista!

Scroll to Top