Kaikille koiraharrastajille rotuun tai karvanlaatuun katsomatta
Search
Close this search box.

Nyt loppui se ihmisiä vasten hyppiminen – Kuusi vinkkiä hyppivälle koiralle

Ihmisiä vasten hyppivä koira saattaa olla todella rasittava tapaus. Aikoinaan ensimmäisen koirani kanssa erityisesti vanhemmat rouvashenkilöt lähes närkästyivät, kun en antanut kymmenviikkoisen labradorinnoutajan hypellä iloista mummelia vasten. Sanoinkin aina vastaukseksi, että tuon koiran vuoden päästä luoksesi, katsotaan sitten, haluatko nelikymmenkiloisen koiran hyppivät vasten rapaisilla tassuillaan.

Pawnation.com kokosi kuusi nopeaa koulutusvinkkiä hyppivän koiran käytöksen parantamiseksi. Hyödynsimme vinkkejä ja lisäsimme joukkoon vähän omia ajatuksiamme. Mitä muita vinkkejä sinä suosittelisit?

1. Älä moikkaa hyppivää koiraa
Helpoin niksi on ilman muuta vain olla huomioimatta hyppivää koiraa. Eli älä tervehdi koiraa ennen kuin hyppiminen loppuu. Se nimittäin loppuu, kun koira huomaa, ettei mitään tapahdu.

2. Pidä koira kiinni vieraiden tullessa
Ihan hyvä käytännön oloissakin testattu vinkki: koiraa ei päästetä moikkaamaan vieraita ja muita tulijoita ennen kuin on rauhoittunut. Rauhoittuminen voi tapahtua vaikka koiran omalla pedillä tai jos tämä ei onnistu, niin pidetään koiraa kiinni kierrosten laskeutumiseen asti.

3. Anna koirallesi jotain kannettavaa
En ole itse testannut, mutta kuulemma joidenkin koirien hyppiminen vähenee, kun suussa on jotain kannettavaa tavaraa. Kokeilemisen arvoinen niksi tämäkin.

4. Pidä koira liikkeessä
Kun vieraat tulevat, keksi koirallesi jotain tekemistä vaikkapa lelun avulla. Hyppimisen ja vieraiden sijaan lelulla leikkiminen voi olla kiinnostavaa.

5. Laskeudu koiran tasolle
Tosiaan, joskus hyppiminen saattaa olla sitä, että koira haluaa tulla lähelle omistajaa eli sinua. Tätä voi tietysti helpottaa laskeutumalla koiran tasolle.

 

Liity Kuonon
Koiraperheeseen 🐶

Saa sähköpostiisi kuukausittain yhteenveto parhaista koiranhoitoon liittyvistä artikkeleista, liity mukaan arvontoihin ja saa alennuksia koiratuotteista!

Scroll to Top