Kaikille koiraharrastajille rotuun tai karvanlaatuun katsomatta
Search
Close this search box.

Kiinnostaako koirien kimppalenkitys? Tässä viisi vinkkiä alkuun!

Kaksin on aina kaunihimpi ja porukassa vieläkin hauskempaa. The Guardian -lehti antoi hiljattain vinkkejä kimppalenkkien organisointiin. Tässä jutun parhaita paloja vapaasti lainattuna.

1. Sovi tapaamiset ajoissa
Kaikki ovat kiireisiä nykyään, joten ajat on syytä sopia hyvissä ajoin etukäteen. Yhteissopimiseen on olemassa myös nettipalveluja, kuten vaikkapa http://doodle.com/fi/, jonka avulla ihmisten kalenterit saadaan helposti järjestykseen. Lenkkiä varten kannattaa sopia vaikkapa puolen tunnin tapaamisaika, jolloin mattimyöhäisetkin ehtivät mukaan. Muista sopia myös lenkin päättymisaika!

2. Ketä kutsua mukaan?
Pidä mieli avoimeni ja kutsut niin ikään. Ainoana vaatimuksena on tietysti omistajan lisäksi myös koira.

3. Juttele ja kävele
Rupattelu on tietysti hauskinta lenkeillä. Keskustelu päätyy usein koiriin, mutta varmasti juteltavaa löytyy myös muista aiheista.

4. Pidä huolta ryhmädynamiikasta
Ihmisten tavoin koiratkaan eivät tule välttämättä toimeen kaikkien koirien kanssa. Jos koira kiusaa tai häiritsee, puutu asiaan ystävällisesti. Säännöt on hyvä sopia myös etukäteen: kaikki käyttäytyvät hyvin tai kävelevät sitten muualla.

5. Pidä tapaamiset hauskoina
Hauskuus ja uudet tapaamiset ovat tietysti tärkeintä. Jotkut menevät lenkin jälkeen kahville, jotkut tapaavat myöhemmin ilman koiriaan. Koirat sosiaalistuvat ja ennen muuta ihmisillä on seuraa karvakamujen lisäksi!

Onko sinulla oma lenkkirinki? Haluaisitko apua lenkkiringin perustamiseen? Mitä vinkkejä sinä antaisit lenkkiringin järjestämisestä haaveilevalle?

Kerro vinkkisi meille Facebookissa, jutun kommenttikentässä tai maililla info at kuono.fi

Liity Kuonon
Koiraperheeseen 🐶

Saa sähköpostiisi kuukausittain yhteenveto parhaista koiranhoitoon liittyvistä artikkeleista, liity mukaan arvontoihin ja saa alennuksia koiratuotteista!

Scroll to Top