Kaikille koiraharrastajille rotuun tai karvanlaatuun katsomatta
Search
Close this search box.

Miksi koira syö ruohoa?

Ruohon syöminen on hyvin yleistä koirilla. Yleensä koiranomistajan ei tarvitse huolestua siitä. Varmuudella ei tiedetä miksi koirat syövät ruohoa ja muitakin kasveja, ja asiasta on eri teorioita. Eri koirat voivat syödä ruohoa eri syistä johtuen.
Monien eläinlääkärien mielestä ruohon syöminen on koirien normaalia käyttäytymistä, jopa villikoirien on todettu tekevän sitä.

Ravitsemukselliset syyt

Monet koirat ovat luonnostaan ahneita, jotka syövät mitä tahansa syötäväksi kelpaavaa, myös ruohoa. Joidenkin arvioiden mukaan koirat pitäisivät ruohon mausta, tai ne saavat ruohosta ravinnostaan puuttuvia kuituja. Joillakin koirilla ruohon syöminen lakkaa, kun niiden ruokaan lisätään kuitua, esimerkiksi runsaskuituisempaa kuivamuonaa.

Tylsistyminen

Jos koira, etenkin pentu tai nuori koira, viettää tuntikausia yksin pihalla tai puutarhassa, ruohon syöminen saattaa olla sille ajanvietettä ja keino purkaa tylsistymistä. Liikunta, virikkeet ja esimerkiksi purulelut antavat koiralle muuta tekemistä nurmikon laiduntamisen sijaan.

Vatsavaivat

Jos koira yhtäkkisesti tuntee suurta himoa ruohon syömiseen ja oksentaa sen jälkeen, sillä on todennäköisesti mahavaivoja. Jotkut asiantuntijat arvelevat ruohon syömisen olevan koiralle eräänlaista vaistonvaraista itse-lääkintää. Jos koiran mahavaivat jatkuvat, on parasta ottaa yhteyttä eläinlääkäriin.

Onko ruohonsyönnistä haittaa?

Yleensä ruohonsyönnistä ei ole koiralle haittaa, joskaan ei hyötyäkään. Tärkeää on valvoa, ettei koira pääse syömään ruohoa, jota on käsitelty myrkyllisillä kemikaaleilla, kuten hyönteismyrkyillä, torjunta-aineilla tai lannoitteilla.

Liity Kuonon
Koiraperheeseen 🐶

Saa sähköpostiisi kuukausittain yhteenveto parhaista koiranhoitoon liittyvistä artikkeleista, liity mukaan arvontoihin ja saa alennuksia koiratuotteista!

Scroll to Top