Kaikille koiraharrastajille rotuun tai karvanlaatuun katsomatta
Search
Close this search box.

Miksi koira katsoo televisiota? Ymmärtääkö se näkemäänsä?

Näkevätkö koirat televisio-ohjelmia?

Näkevätkö koirat mitä televiossa tapahtuu? Monet koirat vaikuttavat katselevan televisio-ohjelmia kiinnostuneina, toisia koiria se ei kiinnosta lainkaan.

Mitä koira näkee katsoessaan televisioruutuun? Koirat todenäköisesti näkevät tv-ohjelmia yhtä hyvin kuin ne näkevät kaiken muunkin niitä ympäröivän maailman, kertoo ScienceNordic artikkelissaan.

Koirien näkökyky poikkeaa ihmisten näköaistista. Vaikka koirat näkisivät mitä televisiossa tapahtuu, ne eivät silti näe samaa kuin ihmiset. Koirat erottavat yksityiskohtia heikommin, eivätkä ne näe värejä yhtä hyvin kuin ihmiset. Koirat näkevät värejä, mutta eivät niin monia kuin ihmiset. Koira erottaa keltaisen, ruskean, harmaan ja sinisen, mutta esimerkiksi punaista ja oranssia ne eivät näe samoin kuin me. Sen sijaan liikkeen koirat näkevät tarkasti, esimerkiksi televiossa lentävän linnun.

Koirien tärkein aisti on hajuaisti, ja ehkä hajujen puuttuminen tekee television katselusta niille tylsän kokemuksen. Koirilla on erinomainen kuuloaisti, ja lähes kaikki koirat valpastuvat kun ne kuulevat koiran haukkuvan televisiossa. Ehkä koiralle nautinnollisinta television katselussa kuitenkin on sen rentoutunut ja läsnäoleva omistaja, aistivathan koirat tarkasti myös ihmisten tunnetiloja.

Liity Kuonon
Koiraperheeseen 🐶

Saa sähköpostiisi kuukausittain yhteenveto parhaista koiranhoitoon liittyvistä artikkeleista, liity mukaan arvontoihin ja saa alennuksia koiratuotteista!

Scroll to Top