Kaikille koiraharrastajille rotuun tai karvanlaatuun katsomatta
Search
Close this search box.

Maailman Voittaja 2014 on vuoden suurin koiranäyttely

Elokuun 6.-8. päivinä Messukeskukseen kokoontuu ennätysmäärä koiria, sillä Maailman Voittaja 2014 -näyttelyyn on ilmoitettu peräti 21 200 koiraa. Tämä tekee Maailman Voittajasta vuoden 2014 suurimman koiranäyttelyn. Näyttelyyn ilmoittautuminen päättyi keskiviikkona 9. heinäkuuta.

Maailman Voittajan kärkiroduksi kipusi suomenlapinkoira, joita on mukana yli 500. Kotimaisten rotujen ilmoittautuminen oli maksutonta, mikä näkyy vahvana edustuksena kaikissa suomalaisissa roduissa: lapinporokoiria on ilmoitettu yli 200 ja suomenpystykorvia, suomenajokoiria sekä karjalankarhukoiria kutakin yli sata yksilöä.

– Suomalaiset näyttelyt ovat vuosia olleet maailman parhaiten järjestettyjä ja siksi nousseet näin suosituiksi. Tästä tulee koiramaailman valtava spektaakkeli, jota on jo kovasti odotettu. On myös hienoa, että suomalaiset kasvattajat ovat näin suurin joukoin paikalla. Myös kotimaisten rotujemme omistajat ja kasvattajat voivat esitellä upeita rotujamme koko maailmalle, sanoo näyttelyn puheenjohtaja Kari Järvinen.

Maailman Voittajaan on ilmoittautunut osallistujia 60 eri maasta. Eniten koiria on ilmoitettu Suomesta, yli 10 000 kappaletta. Venäläisiä koiria on ilmoitettu näyttelyyn 4 000 ja ruotsalaisia vajaat 2 000. Euroopan maiden lisäksi näyttelyyn on ilmoitettu koiria muun muassa Filippiineiltä, Australiasta, Brasiliasta, Kanadasta ja Japanista.

– On jännittävää ajatella, että saamme viikonlopun ajaksi vieraiksemme tuhansia koiria, jotka kaikki ovat mielenkiintoisia, kauniita, fiksuja ja sympaattisia! Maailman Voittaja 2014 -näyttely vastaa koiramaailmassa MM-kisoja, ellei peräti olympialaisia, sillä kilpailussa valitaan maailman paras koira yli 21 000 osallistujan joukosta, kommentoi tapahtuman suojelija, Helsingin kaupunginjohtaja Jussi Pajunen.

Maailman Voittajan yhteydessä järjestetään myös tottelevaisuuden ja koiratanssin MM-kisat. Tottelevaisuuskoulutuksen maailmanmestaruusmittelöihin tulee noin sata osallistujaa ja he edustavat 20 eri maata. Koiratanssin MM-kilpailuihin osallistuu 50 kilpailijaa yhdeksästä eri maasta.

Lähde: Kennelliitto

Liity Kuonon
Koiraperheeseen 🐶

Saa sähköpostiisi kuukausittain yhteenveto parhaista koiranhoitoon liittyvistä artikkeleista, liity mukaan arvontoihin ja saa alennuksia koiratuotteista!

Scroll to Top