Kysymys:

Meillä yli vuodenikäinen Bichon Frisé Helmi ei ole oppinut kunnolla sisäsiistiksi. Käymme nykyään lenkillä arkisin 4-5 kertaa päivässä. Se ei tunnu auttavan. Ulos hän ei osaa pyytää. Pentuna teimme tunnollisesti työtä asian eteen, nyt alkaa mitta tulemaan täyteen. Koira aivan ihan, emmekä haluaisi luopua Helmistä. Pissat ovat isoja, enkä usko pissatuheldukseen.

Satu

 

Kuonon koirakouluttaja Lotta Vihtonen vastaa:

Valitettavasti pissatulehdukset eivät ole uskon asia, joten se kannattaa aina varmistaa eläinlääkärillä. Erityisesti isojen pissojen tekeminen viittaa siihen, että ainakaan merkkailusta ei ole kysymys. Suosittelen siis varmuuden vuoksi käyttämään koiran lääkärillä, ja tarkistamaan, että sillä ei ole virtsatieinfektiota tai muuta elimellistä vikaa.

Jos terveys on varmasti kunnossa, kannattaa tarkistaa aikaisemmassa postauksessani mainitsemani kohdat:
1) Varmista, että koira tekee ulos.
2) Siivoa sisälle tehdyt kohdat pesuaineella, joka ei sisällä ammoniakkia. Biologiset hajunsyöjät ovat myös hyviä.
3) Vahvista ulos tekemistä, eli palkitse ulos tulevista pissoista.
Voit myös keskeyttää sisälle tekemisen, jos näet kun koira alkaa pissaamaan. Tällöin nosta koira eleettömästi syliisi ja vie se ulos. Älä toru koiraa, mutta kehu kun se jatkaa pissaamista ulkona.
Jos tuntuu, että näillä vinkeillä ei ongelma lähde ratkeamaan, suosittelen sinua ottamaan yhteyttä ammattitaitoiseen eläintenkouluttajaan. Sopivia kouluttajia löydät esimerkiksi Suomen Eläintenkouluttajat ry:n kautta (www.elaintenkouluttajat.com/kouluttajat).
Kuono on olemassa yhteistyökumppaniemme ansiosta.
Pääyhteistyökumppanimme vuonna on Jalo.

Tilaa Kuonon Uutiskirje

Kuonon postituslistalla kuulet ensimmäisenä, mitä Kuonossa tapahtuu.
Uutiskirjeessä järjestetään myös omia kilpailuja ja muuta mielenkiintoista.