Kaikille koiraharrastajille rotuun tai karvanlaatuun katsomatta
Search
Close this search box.

Kuono teipattiin kiinni – Järkyttävän rääkkäyksen uhriksi joutunut koira toipumassa

Yhdysvalloissa, Pohjois-Charlestonissa tapahtunut poikkeuksellisen järkyttävä eläinrääkkäystapaus on herättänyt runsaasti huomiota sosiaalisessa mediassa ympäri maailmaa.

Järkyttävä tapahtumaketju sai alkunsa viime viikon maanantaina. Viidentoista kuukauden ikäisen sekarotuisen staffordshirenbullterrieri Caitlynin omistajat olivat tulleet siihen tulokseen, ettei heillä ollut enää mahdollisuutta huolehtia villistä pennusta, joka tuhosi paikkoja pariskunnan kotona. Pariskunta myi koiran kertomansa mukaan tuntemattomalle miehelle kahdellakymmenellä dollarilla.

Kaksi päivää myöhemmin, keskiviikkoaamuna, uudelta omistajaltaan karannut koira löydettiin sähköteippi teipattuna kuononsa ympärille. Teippi oli niin kireällä, että koiran kuono oli turvonnut sen ympärillä voimakkaasti. Lisäksi Caitlynin kieli oli jäänyt jumiin sen etuhampaiden väliin, ja juominen, syöminen tai läähättäminen oli mahdotonta. Teippi oli kiinnitetty todennäköisesti hyvin pian sen jälkeen, kun koira oli vaihtanut omistajaa. Koira toimitettiin välittömästi hoitoon.

Caitlynin ostanut ja pahoinpidellyt 41-vuotias mies on sittemmin pidätetty 50 000 dollarin takuita vastaan. Hänelle vaaditaan viiden vuoden vankeusrangaistusta sekä viiden tuhannen euron korvaussummaa törkeästä eläinsuojelurikoksesta. Pidätetty mies on perustellut koiran kuonon teippaamista sillä, ettei koira lopettanut haukkumista. Miehen on kerrottu nauraneen kertoessaan koiran kuonon teippaamisesta.

Päästyään paikalliseen eläinsuojaan Caitlyn on ollut jatkuvassa hoidossa. Koiran erilaiset hoidot ja sille tehdyt leikkaukset ovat tuottaneet tulosta, ja eläimen tila paranee pikkuhiljaa. Dramaattiset tapahtumat jättävät kuitenkin epäilemättä jälkensä koiraan sen koko loppu elämän ajaksi.

Tapaus on saanut runsaasti julkisuutta Yhdysvalloissa ja lisäksi se on herättänyt sosiaalisessa mediassa koiraihmisten raivon ja myötätunnon ympäri maailmaa. Caitlyniä hoitavat viranomaiset toivovat, että hoitojakson päätteeksi koira voidaan sijoittaa uuteen kotiin loppuelämäkseen. Jo yli viisikymmentä ihmistä on ilmoittanut halukkuutensa ystävällisen mutta kovia kokeneen karvakorvan adoptioon.

Tapauksen tutkinnassa on sittemmin tullut ilmi, että koiran omistajat saattoivat sittenkin tuntea Caitlyniä kaltoin kohdelleen miehen. Lue lisää täältä (huom. artikkelissa olevat kuvat eivät sovi herkimmille) tai katso alla oleva ABC:n uutisklippi viime viikolta.

WCIV-TV | ABC News 4 – Charleston News, Sports, Weather

Kuva: kuvakaappus videolta

Liity Kuonon
Koiraperheeseen 🐶

Saa sähköpostiisi kuukausittain yhteenveto parhaista koiranhoitoon liittyvistä artikkeleista, liity mukaan arvontoihin ja saa alennuksia koiratuotteista!

Scroll to Top