Kaikille koiraharrastajille rotuun tai karvanlaatuun katsomatta

Kuolleeksi julistettu chihuahua sai toisen mahdollisuuden

Koirasivusto Life With Dogs julkaisi eilen traagisen tarinan, jolla oli kuitenkin onneksi onnellinen päätös.

Syyskuussa 2012 Katie Walker Tompkins County SPCA -löytöeläintalosta sai soiton paikalliselta poliisilta. Alueen asukas oli ottanut yhteyttä poliisiin suunniltaan siitä, että hänen vuoden vanha chihuahuansa oli kuollut.

Poliisi ei tiennyt mitä tehdä kuolleen koiran kanssa, ja pyysi Walkerilta apua. Kun Walker saapui noutamaan pientä eläintä, se näki pikkuruisen koiran ruumiin liikkumattomana ja käärittynä ohueen huopaan.

Huovan läpi Walker huomasi, että pieni ruumis oli todella riutunut. Hän laski koiran autonsa takaluukkuun ja otti siitä kuvia todisteeksi eläimen heitteillejätöstä, jos syytteet koiran omistajaa vastaan nostettaisiin.

Kun Walker otti kuvia poliisin tarkkaillessa vieressä, tapahtui jotain, mikä yllätti heidät molemmat: pikkuinen chihuahua alkoi haukkoa henkeään.

Häkeltynyt Walker kiidätti koiran eläinten ensiapua tarjoavaan Cornellin yliopistolliseen eläinsairaalaan, jossa se onnistuttiin elvyttämään ja päättelemään, ettei sillä ollut mitään terveydellisiä ongelmia: huono kunto johtui yksinomaan pikkuisen koiran nälkiintymisestä.

Myöhemmin selvisi, että chihuahuan entinen omistaja kärsi mielenterveysongelmista, jotka johtivat jatkuvaan mutta tahattomaan lemmikin laiminlyöntiin. Syytteitä ei kuitenkaan nostettu.

Pieni chihuahua vai nimekseen Grimmy, ja se sijoitettiin SPCA-löytöeläintalon eläinlääkäriharjoittelijan Natalie Lowryn luokse. Grimmy tarvitsi selviytyäkseen intensiivistä hoitoa, sillä vuodenikäinen chihuahua painoi vain 1,5 kiloa. Laiha ja heikko koiraherra ei pystynyt edes kävelemään tai syömään itse, ja se piti ruokkia käsin ja kantaa ulos. Grimmy pidettiin lämpimänä huopien avulla ja se sai paljon rakkautta ja ystävällistä käsittelyä.

Tohtori Lowry hoiti Grimmya seitsemän viikon ajan, jolloin se lihoi kilon ja sai paljon itsevarmuutta. Kun Grimmy oli tarpeeksi terve, sille alettiin etsiä uutta kotia.

Vain viikkoa myöhemmin Grimmy pääsi loppuelämänsä kotiin. Joye-niminen nainen rakastui pieneen Grimmyyn, ja hän kertookin pienen koiran tuoneen paljon iloa hänen elämäänsä. Hän myös sanoo, että Grimmysta on tullut hieman pullea, eikä se ole lähes koskaan yksin. Sillä on kaksi koirasisarusta, ja Joye tai hänen miehensä ovat lähes aina kotona, tai sitten heillä on koirat mukanaan.

Grimmy on kulkenut pitkän matkan siitä, kun sen luultiin kuolleen. Nyt se elää onnellisena rakastavassa kodissa perheen kanssa, jota se voi kutsua omakseen ja jossa sen suurin huolenaihe on olla hemmoteltu ja pullea!

Lue alkuperäinen juttu ja katso Grimmyn kuvat täältä.

Otsikkokuva: Wikimedia Commons/Werwin15. Kuvan chihuahua ei liity tapaukseen.

Tilaa Kuonon Uutiskirje

Kuonon postituslistalla kuulet ensimmäisenä, mitä Kuonossa tapahtuu.
Uutiskirjeessä järjestetään myös omia kilpailuja ja muuta mielenkiintoista.