Keskustelu Maailman Voittaja -näyttelyn suomalaisrotujen ilmaisesta ilmoittautumisesta alkoi netin keskustelufoorumeilla jo kuukausia ennen näyttelyä. Huhuja liikkui ja huulta heitettiin siitä, että jopa pihan perukoille haudattu Murrekin olisi ilmoitettu näyttelyyn, kun kerran ilmaiseksi päästiin.

Näyttelyn suurimman osallistujamäärän keräsi suomenlapinkoira, joita oli näyttelyyn ilmoitettu peräti 526 kappaletta.

Liity Kuonon Koiraperheeseen 🐶

Saa viikoittainen yhteenveto parhaista koiranhoidon artikkeleista, liity mukaan arvontoihin ja saa alennuksia koiratuotteista!

Jo näyttelypäivänä oli selvää, ettei tuo määrä tule täyttymään. Ja tietenkin: jokaisessa koiranäyttelyssä tulee peruutuksia ja isoon määrään niitä mahtuu paljonkin, mutta suomenlapinkoirien poissaolleiden määrä 183 kappaletta herättää kysymyksen, mahtoiko joukkoon mahtua sittenkin niitä, jotka ratsastivat ilmaisuudella saadakseen näyttelyyn ilmaisen sisäänpääsyn? Oliko joukossa paljonkin sellaisia, joilla ei ollut aikomustakaan tuoda koiraa näyttelyyn.

Jos ilmoittautuneesta rodusta poissa on lähes 35 prosenttia, on kysymys mielestäni täysin aiheellinen. Vertailun vuoksi otetaan omalla rahalla näyttelyyn osallistuneet jättirodut, labradorinnoutaja ja kultainennoutaja. Ilmoittautuneista labradoreista pois oli jäänyt noin 19 prosenttia, kultaisissa pois oli vain 13 prosenttia ilmoittautuneista.

Muissa suomalaissa roduissa poissaolleiden määrä oli seuraava:

lapinporokoiria 62/234 eli poissa 26 prosenttia ilmoittautuneista
suomenpystykorvia 60/165, poissa 36 prosenttia ilmoittautuneista
suomenajokoiria 31/161, poissa 19 prosenttia ilmoittautuneista
karjalankarhukoiria 25/103, poissa 24 prosenttia ilmoittautuneista.

Kennelliitosta arvellaan, että helle olisi osaltaan lisännyt poissaolojen määrää. Liiton viestintäpäällikkö Kaija Unholan mukaan on normaalia, että poissaolomäärät ovat isoja. Sen sijaan Unhola ei usko ihmisten jättäneen tulematta tahallaan, saati hyväksikäyttäneen ilmaisuutta.

– En usko, että ihmiset ovat niin ilkeitä, Unhola kertoo.

Kuono on olemassa yhteistyökumppaniemme ansiosta.
Pääyhteistyökumppanimme vuonna on Jalo.

Tilaa Kuonon Uutiskirje

Kuonon postituslistalla kuulet ensimmäisenä, mitä Kuonossa tapahtuu.
Uutiskirjeessä järjestetään myös omia kilpailuja ja muuta mielenkiintoista.


Saa Kuonon parhaat koiranhoidon artikkelit kätevänä e-kirjana! Yli 60 sivua koiranhoitoon liittyviä vinkkejä ja oppaita. Lataa ilmainen kirja nyt!

Lataamalla e-kirjan liityt myös Kuonon viikkokirjeeseen, jonka voit peruuttaa milloin tahansa.