Kaikille koiraharrastajille rotuun tai karvanlaatuun katsomatta
Search
Close this search box.

Koiraurheilulaji agilityn joukkueiden Suomen mestaruudet ratkottiin Tampereella

Agilityn joukkueiden Suomen mestaruuksista kilpailtiin tänään 14.6.2014 Tampereen Hakametsässä. Mestaruudet jaettiin kolmessa eri luokassa. Mini-kokoisten koirien joukkueista yhteen pelasivat parhaiten Kiimingin Koirakerhon edustajat, medeissä voittajista ei ollut epäilystä: kullan vei Vesikoirat ry, ja maxi-kokoisten koirien kirkkaimman mitalin sai jälleen Border Agility Team ry. Oulun Koirakerho voitti seurojen Suomen mestaruuden.

Joukkuekilpailussa oli mukana yhteensä 226 joukkuetta eri puolilta Suomea. Kolme- tai nelihenkisten joukkueiden kolme parasta tulosta lasketaan joukkueen yhteistulokseen. Kaikki koirakot tavoittelevat “nollia” eli virheetöntä ratasuoritusta ja tuomarin asettaman ihanneajan alittavaa aikaa.

Kilpailun kaikki tulokset on julkaistu netissä: http://agism2014.fi/tulokset.php

Medit: Neljän naisen ja espanjanvesikoirien ylivoimaa

Medi-kokoisten koirien Suomen mestareiksi nousi ylivertaisen yhtenäisellä tuloksella Vesikoirat ry. Joukkueenjohtaja, akaalainen Kirsimaaria Inkinen-Moukola uskoi hyviin tuloksiin: “Tiesin, että meillä on hyvät mahdollisuudet, kun vain teemme tasaista tulosta.” Neljään nollatulokseen eivät muut joukkueet kyenneet – kolmekin olisi riittänyt. “Ei ollut paineita lähteä hössötyksiin. Päätin ohjata koiraa tarkasti, mutta nopeasti ja todella nautin kisasta”, kertoo joukkueen ankkuri Riitta HaaranenVantaalta. Joukkueen kaikki koirat, ikäleidi Pirre sekä Kiki, Vivian ja Moona ovat espanjanvesikoiria.

Medi-kokoisten (35cm tai yli) joukkuesuomenmestarit 2014

1. Vesikoirat ry
Kirsi-Maaria Inkinen-Moukola ja espanjanvesikoira Pirre, tulos -0,23, Akaa
Elisa Laine ja espanjanvesikoira Kiki, tulos -6,43, Espoo
Nina Örn ja espanjanvesikoira Vivian, tulos -3,09, Hämeenlinna
Riitta Haaranen ja espanjanvesikoira Moona, tulos -4,72, Vantaa

2. Shetlanninlammaskoirat – Shetland Sheepdogs ry
3. Villähteen Agility-Urheilijat ry

Maxit: Kovan kokemuksen Border Agility Teamille kultaa

“Lasi kuohuvaa ja kylpemään” nauraa Riina Koskelma tulevan illan juhlasuunnitelmia. Koko Border Agility Teamin joukkue tavoittelee huomenna vielä yksilöiden suomenmestaruuksia, joten juhla-aikeet ovat maltilliset. Joukkue on valmistautunut kilpailuihin koko talven, mutta voiton salaisuuksia ovat myös kylmäpäinen keskittyminen ja erittäin hyvä joukkuehenki. Koskelmalle ja Emmi Lavikallearvokisamitali on agilitystä ensimmäinen ja toinen puoli joukkueesta koostuu varsinaisista konkareista. Petteri Huotari ja Janne Karstunen voittivat samaisen maxien SM-kullan vuoden 2010 SM-kisoissa ja ovat kahmineet voittoja useissa arvokisoissa Suomessa ja ulkomailla.

Maxi-kokoisten (43cm tai yli) joukkuesuomenmestarit 2014

1. Border Agility Team ry
Janne Karstunen ja australiankelpie Emmi, tulos -9,35, Helsinki
Emmi Lavikka ja bordercollie Step, tulos -11,40, Helsinki
Riina Koskelma ja bordercollie Zoi, tulos -11,71, Askola
Petteri Huotari ja bordercollie Meg, tulos hylätty, Lahti

2. Kirkkonummen Kennelkerho ry
3. Littoisten Agility Warriors ry

Minit: Sadan vuoden agilitykokemuksella voittoon

“Oksennusta pukkaa!”, huutaa Minna Ylitalo nauraen Kiimingin Koiraharrastajien voitettua mini-kokoisten koirien joukkuesuomenmestaruudet. Oksettavan hieno olo johtui muiden suoritusten seuraamisen jännityksestä. Kiimingin Koiraharrastajien menestyksen salaisuus on joukkueen mukaan pilke silmäkulmassa sanottu “noin sadan vuoden agilitykokemus” ja etenkin asenne! Kirsi Yliruokanen ja Minna Ylitalo ovat olleet arvokisoissa mitaleilla ennenkin, Päivi Lillebergille ja Kirsi Hyväriselle mitali on ensimmäinen. Kiiminkiläiset voittivat toisen pohjoisen joukkueen Oulun Koirakerhon noin kolmen sekunnin aikaerolla.

Mini-kokoiset koirat (34,99cm tai alle)
1. Kiimingin Koiraharrastajat ry
Päivi Lilleberg ja shetlannin lammaskoira Onni, tulos -5,65.
Kirsi Hyvärinen ja shetlannin lammaskoira Kirill, tulos -4,93
Minna Ylitalo ja borderterrieri Siiri, tulos -4,51
Kirsi Yliruokanen, shelam Kiti, hylätty

2. Oulun Koirakerho ry
3. Agility Sport Team ry

Oulun Koirakerho kaikkien kokoluokkien paras

Kaikissa kokoluokissa parhaiten pärjäsi Oulun Koirakerho, jonka joukkueet sijoittuivat mineissä hopealle, maxeissa neljänneksi ja mineissä sijalle 23. Täten Oulun Koirakerhosta tuli näissä kisoissa seurojen Suomen mestari.

Suomen Agilityliiton tuore toiminnanjohtaja, Ikaalisista kotoisin oleva Sirpa Sippola oli lauantain SM-kilpailuihin erittäin tyytyväinen: “Kisoissa nähtiin huikeita suorituksia ja kisatunnelma oli todella hyvä. Yleisö eli loistavasti mukana. Tästä on hyvä jatkaa huomiseen yksilökilpailuun.”

Tampereen Hakametsässä nähdään viikonlopun aikana yhteensä yli 1500 koiramaisen vauhdikasta urheilusuoritusta, kun suomalaisen agilityn huiput tavoittelevat joukkue- ja yksilötason suomenmestaruuksia. Sunnuntaina yksilömestaruuksista kolmessa eri säkäluokassa kisaa yhteensä 681 koirakkoa.

Lähde: Agilityliiton tiedote
Artikkelikuva: Jukka Pätynen/Koirakuvat.fi

Liity Kuonon
Koiraperheeseen 🐶

Saa sähköpostiisi kuukausittain yhteenveto parhaista koiranhoitoon liittyvistä artikkeleista, liity mukaan arvontoihin ja saa alennuksia koiratuotteista!

Scroll to Top