Kaikki alkoi siitä, kun julkaisimme Kuonon Facebookissa kuvan parivuotiaasta Dukesta, joka piteli päänsä päällä viittä kinkkusiivua ja kolmea nakkia. Kuva lähti leviämään kulovalkean lailla ja sai valtavan määrän tykkäyksiä ja kommentteja. Osa kommentoijista ihmetteli, osa taivasteli ja osa ihaili. Osa halusi pistää paremmaksi!

Jonkun mielestä herkkujen tasapainottelu on turhaa koiran kiusaamista. Kyseisen taidon koirilleen opettaneet kuitenkin perustelevat sen olevan erinomainen harjoitus koiran kärsivällisyyden lisäämiseksi: ” Toi on tarpeellista! Kärsivällisyys on ainakin meillä ollut sen verran kiven takana, että nämä treenit ovat olleet kullanarvoisia,” kommentoi Liisa Lamminaho.

Osa Kuonon seuraajista halusi jakaa kuvat omista kärsivällisyyden huipuistaan, karvakorvistaan pitämässä kuononsa ja tassujensa päällä ja jopa suussaan jos jonkinmoisia herkkuja koirankekseistä kinkkusiivuihin ja nakkeihin.

Parasta harjoituksessa on, että jokainen voi treenata kärsivällisyyttä omalla tavallaan: harvassa ovat varmasti ne koirat, joiden suun voi tunkea täyteen nakkeja – ainakaan ilman harjoittelua. Nakkien sijaan voi käyttää alussa muita, ei ehkä niin ylivoimaisen hyviä herkkuja, jotka voi laittaa esimerkiksi vain koiran eteen tai tassujen päälle, josta vaikeustasoa on helppo nostaa pikkuhiljaa, kun koira ymmärtää odottamisen tärkeyden.

Se joka väitti koirien olevan ahmatteja, oli kyllä väärässä. Näiltä koirilta ainakin löytyy kärsivällisyyttä!

ahne
Kuva: Krista Sakki
ahne2
Kuva: Heidi Eklund
ahne3
Kuva: Annica Svenblad
ahne4
Kuva Tiina Saarinen
ahne6
Kuva: Liisa Lamminaho
ahne7
Kuva: Carolina Zukale

Otsikkokuva: Kati Lönnström

Kuono on olemassa yhteistyökumppaniemme ansiosta.
Pääyhteistyökumppanimme vuonna on Jalo.

Tilaa Kuonon Uutiskirje

Kuonon postituslistalla kuulet ensimmäisenä, mitä Kuonossa tapahtuu.
Uutiskirjeessä järjestetään myös omia kilpailuja ja muuta mielenkiintoista.