Kaikille koiraharrastajille rotuun tai karvanlaatuun katsomatta
Search
Close this search box.

Koiranpäivä muistuttaa ihmisen parhaan ystävän merkityksestä

Huomenna, 24. huhtikuuta 2014, vietetään kahdeksatta valtakunnallista Koiranpäivää. Päivän on lanseerannut Suomen Kennelliitto, jonka tavoitteena on tehdä päivä tunnetuksi ja saada se virallisesti almanakkaan. Koiranpäivänä korostetaan pehmeitä ja lämpimiä arvoja ja kerrotaan koiran erilaisista rooleista ihmisen elämässä ja yhteiskunnassa.

Päivän teemana on tänä vuonna ”Hyvää elämää koiran kanssa”. Aiempia teemoja ovat olleet muun muassa ”Miten lapsi lähestyy koiraa?” (2009), ”Terve koira yhteiskunnan jäsenenä” (2010) sekä ”Vastuu koiran omistajana” (2012).

Koiranpäivää vietettiin ensimmäisen kerran vuonna 2007, jolloin Kennelliiton tulevaisuustoimikunta suunnitteli keinoja, joilla koiraan liittyvät positiiviset asiat saataisiin kaikkien tietoon. Toimikunnassa mukana ollut kunniajäsen Pertti Kuopila ehdotti Koiranpäivän viettämistä, minkä seurauksena ihmisen parhaita ystäviä alettiin juhlistaa Pertin päivänä 24. huhtikuuta.

Koiranpäivänä Kennelliitto, kennelpiirit ja muut yhdistykset ympäri maata järjestävät erilaisia Koiranpäivän tapahtumia. Kenties suurin niistä on Etelä-Hämeen kennelpiirin ja Kennelliiton järjestämä hyväntekeväisyys match show, joka pidetään Suomen metsästysmuseolla Riihimäellä. Leikkimielisen koiranäyttelyn tuotto menee lyhentämättömänä Koirien terveystutkimusrahastoon.

Myös muualla Suomessa on mahdollisuus osallistua huomenna erilaisiin koiramaisiin tapahtumiin: Seinäjoella marssitaan koirakulkueessa, Turussa on ilmainen näytteenottotilaisuus Hannes Lohen geenitutkimukseen ja Joensuussa järjestetään Koiranpäivän konserttitapahtuma. Mätsäreihin pääsee Riihimäen ohella osallistumaan muun muassa Rovaniemellä, Tampereella, Leppävirralla sekä Karttulassa.

Lue lisää Koiranpäivän tapahtumista täältä.

Liity Kuonon
Koiraperheeseen 🐶

Saa sähköpostiisi kuukausittain yhteenveto parhaista koiranhoitoon liittyvistä artikkeleista, liity mukaan arvontoihin ja saa alennuksia koiratuotteista!

Scroll to Top