Kaikille koiraharrastajille rotuun tai karvanlaatuun katsomatta
Search
Close this search box.

Koirapuiston kymmenen käskyä

Koirapuistot ovat erinomaisia paikkoja juoksuttaa koiria vapaana ja päästää karvaturrit leikkimään lajitovereidensa kanssa. Puistot ovat tärkeitä ja suosittuja etenkin kaupungissa, jossa omaa pihaa ei välttämättä ole.

Kun kaikki koirapuiston kävijät noudattavat samoja sääntöjä, jokaisella koiralla ja omistajalla on mukava olla ja konflikteilta vältytään. Pawnation-sivusto julkaisi kymmenen sääntöä koirapuistoissa kävijöille.

1. Pidä koirasi rokotukset ajan tasalla.

Koirapuistossa on lukematon määrä loisia ja bakteereita, kun kymmenet karvaturrit peuhaavat siellä toistensa kanssa joka päivä. Elleivät koirien omistajat ole huolellisia, koirat saattavat levittää tauteja. Varmista, että oman koirasi rokotukset ovat ajan tasalla. Näin et vain estä koiraasi tartuttamasta tauteja muille, vaan ehkäiset myös oman koirasi sairastumisen.

2. Siivoa koirasi jätökset.

Ei ole mitään ärsyttävämpää, kuin se, että joku jättää siivoamatta koiransa kakat. Koiran omistamisen myötä tulee vastuu siivota sen aiheuttamat sotkut. Koiran ulosteessa voi olla loisia, jotka ovat vaarallisia toisille koirille. Lisäksi toinen koiranomistaja voi astua jätökseen. Kanna mukanasi tarpeeksi kakkapusseja koirasi jälkien korjaamiseksi. Näin kunnioitat sekä muita koiraihmisiä että koiria.

3. Pidä koirasi puiston oikealla puolella.

Monissa koirapuistossa on omat alueensa pienille ja suurille koirille. Tähän on muitakin syitä kuin se, että isot koirat tarvitsevat enemmän tilaa. Suuremmat koirat voivat leikkiessään satuttaa pienempiä. Vältä tarpeetonta kipua ja ongelmia pitämällä pienet koirat pienessä puistossa – ja päinvastoin.

4. Tarjoa koirallesi liikuntaa ennen puistoilua.

Koirapuisto ei tarjoa kaikkea koiran tarvitsemaa liikuntaa. Jos pidät koiraasi kotona koko päivän ja sitten päästät sen vapaaksi koirapuistoon, katastrofin ainekset ovat kasassa. Koirapuisto saattaa koiran persoonasta riippuen olla todella kiihdyttävä ympäristö. Kuluta osa koiran energiasta kävelyttämällä koiraa ennen koirapuistoon menemistä.

5. Vahdi koiraasi.

Kun saavut koirapuistoon, et tiedä muiden koirien historioita tai luonteita. Tappelut ja ristiriidat saattavat kehittyä nopeasti, jos et ole tarkkana. Laita älypuhelimesi pois ja juttele muiden koiranomistajien kanssa. Varmista, että koirasi on näköpiirissäsi koko ajan, jotta voit tarpeen vaatiessa puuttua tilanteeseen.

6. Älä pakota koiraasi puistoon.

Kaikki omistajat varmasti haluaisivat, että heidän koiransa viihtyisivät koirapuistossa. Kaikki koirat eivät kuitenkaan ole yltiösosiaalisia. Jos koira ei näytä nauttivan koirapuistoilusta, on parempi viettää aikaa mieluisampien asioiden parissa. Väkisin koirapuistossa oleminen saattaa stressata koiraa ja tehdä sen aggressiiviseksi.

7. Älä vie puistoon juoksuista narttua.

On itsestäänselvyys, miksi juoksuisen koiran vieminen puistoon on huono idea. Se on varma tapa aiheuttaa koirapuistossa mekkalaa ja erimielisyyksiä . Myös tiineenä olevat nartut on hyvä pitää poissa puistosta.

8. Älä vie kouluttamatonta koiraa puistoon.

Pörröisen ystäväsi ei tarvitse hallita sataa hienoa temppua, mutta sen pitäisi osata peruskäskyt. Luoksetulon hallitseminen auttaa pitämään sekä sinun koirasi että muut karvakorvat turvassa.

9. Älä vie koirapuistoon omistushaluista koiraa.

Koirapuistoissa on paljon asioita, joita koirat pitävät leluinaan. Osa omistajista tuo toisinaan myös omat lelut mukanaan. Älä vie puistoon koiraa, jolla on ongelmia jakaa asioita muiden koirien kanssa. Puistoon tulisi viedä vain sellaisia hauvoja, jotka ovat hyväkäytöksisiä ja reiluja muita lajitovereitaan kohtaan.

10. Irrota aina koirasi hihna.

On totta, että jos koirallasi on hihna, voit hallita sitä paremmin ja valvoa sen vuorovaikutusta muiden koirien kanssa. Hihna voi kuitenkin aiheuttaa vaaratilanteita sekä koirille tai ihmisille. Jos et luota koiraasi tarpeeksi, se ei ehkä ole vielä valmis koirapuistoon.

Tuleeko sinulle mieleen muita vinkkejä, joilla koirapuistoista tulisi entistä mukavampia paikkoja kaikille koirille ja omistajille?

Lue alkuperäinen juttu täältä.

Liity Kuonon
Koiraperheeseen 🐶

Saa sähköpostiisi kuukausittain yhteenveto parhaista koiranhoitoon liittyvistä artikkeleista, liity mukaan arvontoihin ja saa alennuksia koiratuotteista!

Scroll to Top