Kaikille koiraharrastajille rotuun tai karvanlaatuun katsomatta
Search
Close this search box.

Koirakin voi palaa auringossa!

Koirilla on turkki, jonka pääasiallinen tarkoitus on suojella koiraa kylmältä ja auringolta. Koirat eivät ole yhtä herkkiä palamaan auringossa kuten ihmiset.

Karvattomien rotujen edustajat sen sijaan voivat palaa auringossa hyvin helposti, etenkin jos ne altistuvat suoralle auringonvalolle päivän kuumimpaan aikaan. Vaaleaihoiset koirat palavat auringossa tummaihoisia helpommin. Herkästi palavia alueita koirilla ovat kirsu, korvat, iho huulten ympärillä ja mahanalus, mikäli ne makoilevat auringossa selällään maaten.

Karvattoman koiran ihoa voi suojata aurinkovoiteilla tai vaatteilla. Ota huomioon, että koirat usein nuolevat itseään. Ihmisten aurinkovoiteet voivat olla haitallisia koirille, jos ne nielevät sitä.

Kuten ihmisilläkin, palaminen on epämukavan ja kivuliaan tuntuista. Myös koirilla useasti tapahtuva palaminen voi altistaa ihosyövälle. Palamisen estää parhaiten pitämällä koiran sisällä keskipäivän kuumimpaan aikaan. Tarhassa olevilla koirilla tulisi olla katos tai muu varjoinen alue.

Liity Kuonon
Koiraperheeseen 🐶

Saa sähköpostiisi kuukausittain yhteenveto parhaista koiranhoitoon liittyvistä artikkeleista, liity mukaan arvontoihin ja saa alennuksia koiratuotteista!

Scroll to Top