Kaikille koiraharrastajille rotuun tai karvanlaatuun katsomatta
Search
Close this search box.

Koira valittiin pormestariksi – päihitti tiukassa kisassa kissan ja siilin

Yhdysvalloissa tapahtuu toisinaan vähän kummallisia asioita. Niin myös tällä kertaa, nimittäin Coloradon osavaltiossa sijaitsevan Dividen kylän pormestariksi on valittu koira. Asiasta kertoi Life With Dogs.

Pienessä 130 asukkaan kylässä ei ole virallista pormestaria, joten paikallinen eläinsuoja järjestää kahden vuoden välein yhdistetyt vaalit ja varainkeruutilaisuuden alueen ainoan löytöeläintalon hyväksi.

Ehdokkaita oli tällä kertaa yksitoista, ja niiden joukossa oli muun muassa hevonen ja siili. Lopussa kärkipaikasta kisasivat Buster-niminen kissa sekä Pa Kettle -niminen vihikoira, mutta lopulta Pa Kettle voitti Dividen pormestarin tittelin. Edellisellä kaksivuotiskaudella kylän pormestarin virkaa toimitti kolmejalkainen kissa.

Vaalit järjestää joka kolmas vuosi Teller County Regional Animal Shelter. Yhden äänen antaminen maksaa yhden dollarin, ja vaaleilla kerätyillä lahjoituksilla pelastetaan satoja eläimiä joka vuosi. Vuoden 2014 vaaleissa kerättiin peräti 12 000 dollaria.

Äänestys tapahtuu virtuaalisesti, joten kaikki pystyivät osallistumaan ja sitten jakamaan linkin läheisilleen. Ehkä muutkin maailman löytöeläintalot voisivat ottaa tästä mallia?

Lue alkuperäinen juttu ja katso tuoreen pormestarin kuvat täältä.

Kuva: Wikimedia Commons / SuperFantastic. Kuvan koira ei liity tapaukseen.

Liity Kuonon
Koiraperheeseen 🐶

Saa sähköpostiisi kuukausittain yhteenveto parhaista koiranhoitoon liittyvistä artikkeleista, liity mukaan arvontoihin ja saa alennuksia koiratuotteista!

Scroll to Top