Kaikille koiraharrastajille rotuun tai karvanlaatuun katsomatta
Search
Close this search box.

Kennelliitto arvioi kaksi Sankarikoiraa uudelleen – Syynä metsästysrikos

Kennelliitto uutisoi eilen tämän vuoden Sankarikoiran arvon saavista koirista. Yksi nimetyistä tapauksista on kuitenkin herättänyt paljon ihmetystä ja keskustelua muun muassa sosiaalisessa mediassa. Suomen Kuvalehdessä kerrottiin eilen, että tapauksessa, jossa kaksi koiraa, Raipe ja Vinski, pelastivat omistajansa karhun kynsistä, onkin kyse metsästysrikoksesta.

Kyseessä on viime vuoden tammikuussa Orivedellä tapahtunut karhun hyökkäys ihmisen kimppuun, jonka seurauksena karhu ammuttiin. Karhun hyökkäys ei tapahtunut yllättäen, vaan miehet olivat koirineen menneet häiritsemään pesässä olevaa karhua. Miesten epäiltiin härinneen karhua jo aiemminkin, ja karhu oli joutunut myös vaihtamaan talvipesäänsä. On myös mahdollista, että karhu menetti pentunsa häirinnän vuoksi.

Metsästyslaki ja -asetus kieltävät karhun ajamisen pesästä ja karhun ampumisen pesältä myös karhun metsästysaikana. Karhulla on niin sanottu pesärauha. Pirkanmaan käräjäoikeus tuomitsi miehet sakkorangaistukseen ja vuoden metsästyskieltoon.

Metsästysrikoksesta uutisoivat muun muassa YleKeskisuomalainen ja Iltalehti.

Kennelliitton hallitus on ottanut Sankarikoiriksi nimettyjen Raipen ja Vinskin anomuksen uudelleen käsiteltäväksi.

– Tapausten käsittelyssä tarkastellaan koiran toimintaa ja perusteluna arvolle on, että koira on toiminnallaan pelastanut ihmishengen tai ihmishenkiä. Arvoa anottaessa luotetaan siihen, että arvoa on haettu vilpittömässä tarkoituksessa. Uuden tiedon valossa Kennelliiton hallitus käsittelee uudelleen Sankarikoiriksi nimettyjen Vinskin ja Raipen anomuksen, Suomen Kennelliiton Facebook-sivulla kerrotaan.

Kuono.fi seuraa tilannetta.

Kuva: Wikimedia Commons/I Seek To Help & Repair!

Liity Kuonon
Koiraperheeseen 🐶

Saa sähköpostiisi kuukausittain yhteenveto parhaista koiranhoitoon liittyvistä artikkeleista, liity mukaan arvontoihin ja saa alennuksia koiratuotteista!

Scroll to Top