Kaikille koiraharrastajille rotuun tai karvanlaatuun katsomatta

Erikoinen mysteeri: näkevätkö koirat maan magneettikentän?

NÄKEVÄTKÖ KOIRAT MAAN MAGNEETTIKENTÄN?

Kun koira tekee tarpeensa, se pyörii ympäriinsä asettuen lopulta etelä-pohjoissuuntaan. Miksi ihmeessä?

Jo pidempään on epäilty, että koirat, kuten moni muukin eläinlaji, pystyvät aistimaan maan magneettikentän. Epäilyä vahvistaa koirien hämmästyttävä taito löytää tiensä kotiin, jos ne ovat eksyneet. Nyt tutkijat ovat saaneet uutta näyttöä koirien mahdollisesta kyvystä aistia maan magneettikenttä.

Tutkijat ovat paikallistaneet tämän kyvyn koiran silmään. Niillä todella saattaa olla kyky nähdä magneettikenttä visuaalisesti, eikä ainoastaan tehdä tarpeensa magneettikentän suuntaisesti.

Frankfurtin aivotutkimusinstituutin tutkijat yhdessä Munchenin yliopiston sekä Frankfurtin Goethe yliopiston tutkijoiden kanssa ovat löytäneet molekyylin nimeltä chryptochrome 1 koirien ja muutamien muiden nisäkkäiden silmästä.

Tutkimuksessaan 90 eri nisäkäslajista, tutkijat paikallistivat chryptochrome 1-molekyylin joidenkin lajien sinistä aistivista silmän soluista. Tämä molekyyli löytyi mm. koiran, suden, karhun, ketun, mäyrän ja jopa muutamien kädellisten silmästä.

Oletettavasti molekyylin sijainti juuri koiran silmässä liittyy kykyyn aistia maan magneettikenttä, aivan kuten muuttolinnuilla. Koska molekyyli on hyvin samankaltainen linnun silmästä löytyvän chryptochrome 1a-molekyylin kanssa ja sijaitsee silmässä, viittaisi löydös siihen, että se toimisi myös koiran silmässä vastaavasti kuin linnulla.

LÄHDE: http://barkpost.com/discover/can-dogs-see-magnetic-fields/

Liity Kuonon
Koiraperheeseen 🐶

Saa sähköpostiisi kuukausittain yhteenveto parhaista koiranhoitoon liittyvistä artikkeleista, liity mukaan arvontoihin ja saa alennuksia koiratuotteista!

Scroll to Top