Kaikille koiraharrastajille rotuun tai karvanlaatuun katsomatta
Search
Close this search box.

Erikoinen ihmiskoe: Nainen söi koiranruokaa kuuden päivän ajan – lopputulos oli melko yllättävä

Paleodieetti on nykyisin muodikasta Suomessakin. Luolamiesmäiseen ruokavalioon kuuluu vähän hiilihydraattia ja paljon proteiinia. Ruokavalion perustan luovat muun muassa liha, hedelmät, kasvikset sekä erilaiset rasvat ja pähkinät.

Amerikkalaisnainen Anne Kadet kyllästyi paleodieetin kustannuksiin ja huomasi koiranruuan yhtäläisyydet paleoon: paljon proteiinia, ei lainkaan viljaa tai gluteenia.

Ruokavalioon kuului kuivanappuloita, purkkiruokaa, koiranmakkaroita ja erilaisia keksejä.
– Viimein olin tarpeeksi nälkäinen kokeillakseni pötkölihaa. Se näytti vähän oliivimurekkeelta. Leikkasin muutaman siivun ja paistoin pannulla. Yllätys! Se maistui aivan lihamurekkeelta. Voisin tarjota tätä ruokaa illallisella eikä kukaan yllättyisi!, Anne Kadet kirjoittaa.

Mitä viikon koiranruokailusta sitten seurasi?

Pelkkää hyvää. Annen paino tippui vajaan kilon. Verensokeritasot olivat ideaalitason alapäässä, jopa paremmat kuin paleodieetillä.
– On kiva palata takaisin ihmisruokaan. Mutta entä jos olisin varaton? Söisin ilman muuta koiranruokaa. Koiranruoka kun on paljon terveellisempää ja ravitsevampaa kuin valkoista jauhoa ja rasvaa sisältävä ruokavalio, Kadet muistuttaa.

Ja me kaikki tunnemme piston sydämessämme. Emme koiriemme, vaan itsemme takia.

Jutussa haastateltu ravitsemustieteilijä ei kuitenkaan suosittele koiranruokaa pääasialliseksi ravinnonlähteeksi.

ps.

Koirien ruoka-asioissa kannattaa tsekata muuten www.kuonokauppa.fi, toimitamme sinulle koiranruuan koti-ovellesi kuukaustilauksella. Sinun ei tarvitse siis enää kantaa selkä vääränä ruokaa kotiisi, vaan toimitukset kätevästi kotiovelle ja edullisesti. Kotiinkuljetus sisältyy aina hintaan ja mitä pidemmäksi aikaa tilaat ruuan, sen edullisemmaksi se sinulle tulee. Tsekkaa lisää täältä. Emme suosittele koiranruokaa ihmisravinnoksi.

 

Lähde: Ozy.com

Liity Kuonon
Koiraperheeseen 🐶

Saa sähköpostiisi kuukausittain yhteenveto parhaista koiranhoitoon liittyvistä artikkeleista, liity mukaan arvontoihin ja saa alennuksia koiratuotteista!

Scroll to Top